Belföld

Újabb fenyegető videó a YouTube-on

2007. február 15., -

Úgy tűnik, a hagyományos fórumok (nyomtatott sajtó, rádió, televízió) már nem elegendőek a különböző földalatti szervezeteknek, amelyek a legfejlettebb technikai eszközöket használják fel arra, hogy üzengessenek egymásnak és esetleges szimpatizánsaiknak. Újabb megdöbbentő felvétel a YouTube-on.

Mindeddig ismeretlen magyar szervezet, az Univerzális Egység Hazafias Szövetsége Brigádok fenyegető videója került fel a napokban a népszerű YouTube videómegosztó szájtra. A felvételen látható felszólítás válasz a Magyar Nemzeti Forradalmi Ítéletvégrehajtó Ezred első közleményére, amely azzal fenyegetett: ha a kormány február 9-hez képest két napon belül nem mond le, a szervezet akár fegyverrel is kész megvalósítani céljait.

A most nyilvánosságra került, rossz minőségű felvételen egy láthatóan elszánt, maszkot viselő, világos szemű férfi olvassa fel az ismeretlen szervezet azonnali válaszát a korábbi közleményre. Az Univerzális Egység Hazafias Szövetsége Brigádok képviselője azt állítja: "semmilyen eszköztől nem riadunk vissza, hogy céljainkat elérjük". Pontosan meg nem nevezett titkosszolgálati kapcsolataira és a "hatalom letéteményeseivel" fennálló szövetségére hivatkozva a szervezet azt állítja, hogy "tud egy-két dolgot egy-két dologról", és azzal fenyeget, hogy ha követeléseit nem teljesítik, megteszi a "szükséges és határozott intézkedéseket".

Szakértők szerint a szervezet képviselője mögött a falon látható tárgy nem más, mint egy mindezidáig azonosítatlan ország zászlaja. Az asztalra helyezett fegyverek, egy gépkarabélynak látszó tárgy és egy kisebb, valószínűleg .22-es kaliberű maroklőfegyver mellett egy férfi - valószínűleg öntödei munkás - szobra látható, egy rosszul kivehető, feltehetően Lenint ábrázoló kisebb szobor társaságában.

N;
hirdetés
N;