Belföld

Térkép

  • Bejelentett események Budapesten márc. 15-én

Képeink

  • Az összes kép

Videók

  • Az Index videói

Március 15-e percről percre

  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 12 következő 10 » 
« előző   következő » 
03.15. 10:46 Az égen néma álló csillagok 
Új rigmus született a Kossuth téri kordonnál. Átköltötték Gothár Péter Megáll az idő című filmjének egyik részét. (Az eredetiben Malacpofa szerepel.)
– Ki a mi vezérünk?
– Gyurcsány!
– Ki dobja fel?
– Mindenki!
– Ki kapja el?
– Senki!
"A Megáll az idő többek között azért remek film, mert azok a tanárfigurák, akiket ott láttunk, egyúttal vezetőtípusok is voltak: a Rajnák-típusú diktatórikus hajlamú vonalas kommunistával szemben például Malacpofa az emberarcú szocializmust, Szombathy tanár úr pedig valamifajta keresztény értékrendszert képviselt." (Filmvilág 2003/4)
03.15. 10:49 Tomcat vállaltan nyulas 
Tomcat, a jobbos megmozdulások elmaradhatatlan kelléke is megjelent a Kossuth téren, biciklijén egy piros pöttyös zászlóval, amiről elmondta, hogy a nyulas párt zászlaja, és a húsvétot ünnepli vele.
03.15. 10:49 A rendőrök nem intézkedtek 
Rendben zajlanak a március 15-i megemlékezések és ünnepségek a fővárosban és vidéken, kora délelőttig semmilyen rendőri intézkedésre nem volt szükség, mondta az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. "A műveleti központban rendben folyik a munka, eddig beavatkozás nem történt, de készen állunk arra, hogy rendzavarás esetén azonnal reagáljunk rá" - mondta Garamvölgyi László. (MTI)


03.15. 10:55 Szigorú ellenőrzés a Múzeumnál 
A múzeumkertbe szigorú ellenőrzés után lehet csak bejutni. A rendőrökön kívül legalább száz in-kalos biztonsági ember van a környéken.
03.15. 10:57 Nagy család, 40-50 radikálissal 
A múzeumkertben tapasztalható hangulat ahhoz hasonlítható, mintha egy olyan család jött volna össze, amelynek a tagjai nem kedvelik egymást. Nagy családra gondolunk, körülbelül kétezren vannak, köztük 40-50 radikális. Inkább unott, mint feszült várakozás. A helyszínen van az Új Kína hírügynökség is.
03.15. 11:01 Ifj. Hegedűs vezeti a menetet 
Több száz ember indult el a Szabadság térről a Nemzeti Múzeumhoz. A tömeg menet közben négy-ötezer főre növekedett. A menetet ifjabb Hegedűs Lóránt református lelkész vezette, akinek apja reggel kilenc órakor szolidaritási istentiszteletet tartott a Szabadság téri Hazatérés templomában. A Nemzeti Múzeumnál délelőtt 11 órakor kezdődik ünnepi műsor Családunk Magyarország címmel. (MTI)

03.15. 11:01  
Nem akarunk félelmet kelteni, de a tavalyi október 23-i események is azzal kezdődtek, hogy ifjabb Hegedűs Lóránt félreverte a harangokat.
03.15. 11:02 Megérkeztek a Szabadság térről 
Megérkezett a Szabadság térről a tűntetők egy nagyobb csoportja a múzeumkertbe. Körülbelül 2-3 ezren lehetnek, a Kossuth-nótát énekelték, és a „börtönbe, börtönbe!” szavakat skandálták. A tömeg a Brodway mozig ér .
03.15. 11:06 Feszült hangulat a múzeumnál 
A közszolgálat tévé közvetítésében nem mutatják a tiltakozók tömegét a körúton, csak a közjogi méltóságokat és politikusokat, valamint a múzeumkertbe beengedett tapsolókat. A közvetítésbe beszűrődik a „Gyurcsány, takarodj!”-rigmus, a műsorvezető tapintatosan nem tesz róla említést. A színészek – három gyermek és két felnőtt – elkezdték a műsort. A tömeg rákezdett, mintha Gyurcsány beszélne: „Elkúrtad, elkúrtad!”

03.15. 11:16 15 ezer emberre becsülik a tömeget 
Mintegy 15 ezer ember gyűlt össze a múzeumnál. A műsor alatt folyamatosan fütyülnek, a gyerekszereplők értetlenül tekingetnek körbe, mi történik. (MTI)
03.15. 11:20 Szegeden együtt ünnepeltek 
Együtt ünnepeltek a pártok és a civil szervezetek képviselői Szegeden. „A nagy elődök, 1848 hősei különbözőek voltak, másban hittek, más volt a neveltetésük, világnézetük, sokszor még az anyanyelvük is, ám volt egy kérdés, amelyben nem volt vita: hittek abban, hogy a szabadság és a demokrácia egyként fontos, létérdek mindenki számára” - mondta Lékó Péter nemzetközi sakknagymester beszédében. A megemlékezés végén az önkormányzat, az egyetem, a közgyűlésben résztvevő pártok, így az MSZP, az SZDSZ, a Fidesz, a KDNP és az MDF képviselői, valamint civil szervezetek képviselői megkoszorúzták Kossuth szobrát. (MTI)
03.15. 11:22 Az utcai rakoncátlanságokról 
"Az utcai becstelenkedő lárma nem azon hang és mód, melyen szabad polgárok nyilatkozni szoktak. A közvélemény főleg a szabad sajtóban nyilvánul, és ki e végből nem ezen vagy más törvényes eszközökhöz folyamodik, az nem tudja sem becsülni, sem használi a szabadságot." Kelt 1848. május 10-én, Budán, miután a budai főhadparancsnok várbeli lakása előtt macskazenét tartó pesti ifjúságot a tábornok szétverette. Aláírók: Deák Ferenc, Széchenyi István, Szemere Bertalan, Klauzál Gábor, Eötvös József.
03.15. 11:30 Folyik az elkúrtadozás a múzeumnál 
Az ünnepi műsor folyik a múzeumnál, lassan már a tévéközvetítést sem lehet rendesen hallani a rigmusoktól. („Vesszen a kormány!”, „Elkúrtad!” Stb.) Az egyik gyerekszerplőt sem kímélték. Amikor kiállt, hogy elmondja a Nemzeti dalt, felhangzott az elkúrtad!. A közvetítés rendezője – nem kis szakmai bravúrral – egyetlen képet sem mutat a körúti tömegről.
03.15. 11:35 Gyurcsány örülhet egy kicsit 
Most először dagadhat Gyurcsány Ferenc keble a múzeumnál. Az ünnepi műsorban megelevenedett Batthyány Lajos arról beszél, hogy „a reformeszméktől van áthatva”. A tüntetők is mintha meg lennének illetődve első miniszterelnökünktől, érdekes módon csöndben vannak.
03.15. 11:38 Gyurcsánynak kedves Batthyány 
Gyurcsány az elmúlt hónapokban többször emlékezett meg a kétszáz évvel ezelőtt született Batthyány Lajosról. Egyszer az ellenzék azért bírálta, mert a mostani miniszterelnök állítólag a nagy elődhöz hasonlította magát.
03.15. 11:45 Kordonokat dobált az út közepére 
Garázdaság és rongálás miatt eljárást indított a rendőrség az ellen a fiatalember ellen, aki csütörtök hajnalban a Kálvin téren a forgalomkorlátozó kordonokat az út közepére dobta, és autók motorháztetőjén ugrált. (MTI)
03.15. 11:46 A szerelmet is lehurrogták a múzeumnál 
A tüntetőknek különösen nem tetszett, hogy az egyik gyerekszereplő azt kérte: „Legyen tavasz, szabadság és szerelem!”
Vegyük át még egyszer a nap eseményeit! 12 órakor a Forradalmi Nemzeti Bizottmány tart gyűlést a Tabánban, egy órakor kezdődik Demszky Gábor főpolgármester beszéde a Március 15-e téren.
03.15. 11:54 Szemérmes volt az MTV riportere 
A Nemzeti Múzeumnál véget ért a központi megemlékezés. A tévéközvetítésben elköszönő riporter egy szóval sem említette, hogy ezrek tüntettek az ünnepi műsor alatt.
03.15. 11:55 Anyázás a konvojnak 
A múzeumkertben befejeződött a műsor, majd nagy anyázás kezdődött, amikor a Nemzeti Múzeum mögötti Bródy Sándor utcából elindult a közjogi méltóságok autókonvoja.
03.15. 11:56 Locsolóautók várakoznak 
A Baross utcában locsolóautók várakoznak, hogy az ünneplők után feltakarítsák az utcát. Szükség is lesz rá, több krétával készült felirat, a „Gyurcsány, takarodj!” és az "Intifáda" eltüntetéséhez.
03.15. 11:59 Kezdődik a vonulgatás 
Ezer ember elindult a múzeumkerttől. A menet az Astoriánál tart, többen azt javasolják, hogy a Petőfi-szobor felé vegyék az irányt. Ott Demszky Gábor ünnepsége kezdődik egy órakor.


03.15. 11:59 Kósa: Magyarország öngyilkosságra készül 
"Magyarországnak most rossz kormánya van, amely katasztrófába viszi az országot, ezért össze kell fogni ellene - mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a város ünnepi rendezvényén, kétezer fős hallgatóság előtt. - Ne hagyjuk magunkat megosztani, rázzuk fel az országot. Ellen kell állni a kormány megosztó szándékának, de nem erőszakkal, hanem humorral, gúnnyal, passzív ellenállással." Kósa szerint "Magyarország öngyilkosságra készül". (MTI)
03.15. 12:03 Tüntetők, hopp, ünneplők 
Rákóczi Péter, a Hír tv tudósítója egy pillanatra eltért a tévétársaság policyjától. A központi megemlékezést megzavarókat ünneplők helyett véletlenül tüntetőknek nevezte, de gyorsan javított.
  1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 ... 12 következő 10 » 
« előző   következő » 

N;
hirdetés