Bauer Tamás kilép az SZDSZ-ből

2007.09.26. 00:32
Bauer Tamás a párt országos tanácsának ülésén jelentette be, miért hagyja ott a pártot, melynek alapítója volt. A volt képviselő szerint az SZDSZ felelőss az elmúlt ciklus gazdaságpolitikájáért.

Bauer Tamás az SZDSZ hétvégi ülésén jelentette be, kilép a pártból - írja a Népszabadság. Bauer az SZDSZ alapító tagja, korábban a párt ügyvivője és parlamenti képviselője volt.

A napilap szerint a bejelentés előzménye, hogy a volt képviselő sok javaslatát levették a napirendről. Az egyik például a pártfinanszírozásról szól. Bauer azt szerette volna, ha az SZDSZ nyilvánossá teszi gazdálkozdását és csak magánszemélyektől fogad el támogatást.

Bauer Tamás összefoglalta, miért lépett ki a pártból. Döntése régóta érlelődött benne, mert fontos politikai kérdésekben elfogadhatatlannak tartotta a párt vezetőinek álláspontját. Szerinte a pártot súlyos felelősség terheli a rossz gazdaságpolitikáért.

Bauer szerint az SZDSZ részese annak, hogy a politikai elit elszabotálja a közélet megtisztítását a rendszeres anyagi visszaélésektől.