Az ELTE kirúgná Bácsfi Dianát

2004.12.04. 08:50
A Magyar Jövő Csoport vezetője pénteken fegyelmi tárgyaláson vett részt ügyvédje társaságában az ELTE-n. Az egyetem vezetősége szeretné töröltetni a hallgatók sorából Bácsfi Dianát, a hivatalos indoklás szerint azért, mert nyilaskereszt viselése miatt büntetőeljárás indult ellene. Bácsfi eközben nagy terveket dédelget, pártirodát nyitna, saját újságot indítana és januárban megünnepelné Szálasi születésnapját.
Az ELTE negatív kampánynak tartja hallgatója, Bácsfi Diana "népszerűségét", ezért fegyelmi úton szabadulna tőle - tudta meg a Magyar Hírlap. Bácsfi szerint egyeteme világnézeti hovatartozása miatt szeretne szabadulni tőle, holott ő kiváló tanuló és számos ösztöndíjat nyert el.

Karácsonykor indul a Kibontakozás Útja

Bácsfi a napilap kérdésre kijelentette, nem szegte kedvét sem az ellene indult per, sem pedig egyeteme törekvése. Mint mondta, a hungarista mozgalom, a Magyar Jövő Csoport aktívabb, mint valaha. Tovább bővült a taglétszám, többi régi felesküdött tagjuk is visszatért, akik a "börtönnapok" miatt bizonytalanodtak el. Bácsfi szerint a befolyt adományokból rövidesen lehetőségük nyílik állandó pártirodát és előadótermet bérelniük.

A magát hungarista vezetőnek tartó 26 éves lány a Magyar Hírlapnak azt is elárulta, hogy saját újságot indít a mozgalom. Kiadója a szervezet propaganda osztálya lesz, főszerkesztője pedig ő maga, a cikkeket pedig az aktivisták fogják írni. A Kibontakozás Útja nevű belső terjesztésű lap ingyenes lesz, karácsonytól a taggyűléseken vehetik át az érdeklődők. Az első szám címlapja már elkészült, azon egy bilincseit széttépő hungarista harcos lesz látható.

A Magyar Jövő Csoport vezetője elárulta, hogy távlatai terveiben szerepel az is, hogy szervezete pártként induljon a parlamenti választásokon.

A csoport legközelebb Szálasi Ferenc születésnapján, január 6-án szeretne látványos akciót tartani. Ha a hatóságok engedélyt adnak rá, közterületen tartják majd meg a megemlékezést, ellenkező esetben zárt rendezvényre készülnek. Bácsfi szeretné elérni, hogy az évforduló egyszer és mindenkorra bekerüljön a köztudatba.

Elrendelték Bácsfi elmeorvosi vizsgálatát
Elrendelte a magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport vezetőjének, Bácsfi Diánának az elmeorvosi vizsgálatát a Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken, abban a perben, amelyben Bácsfi Diánát és három társát önkényuralmi jelkép használatával vádolják. A nyilaskereszt viselése miatt perbe fogott hungarista vezető és három társa ellen még szeptemberben indult eljárás. A vád szerint a 26 éves aktivista négy rendezvényen is nyilaskeresztes, vagy ahhoz hasonló jelképet ábrázoló kitűzőt viselt.
A tárgyalást vezető dr. Nyilas Levente bíró kérdésére a vádlottak kijelentették: nem érezik magukat bűnösnek. Hangsúlyozták, hogy az általuk kitalált, nyilaskeresztre emlékeztető, de azzal nem azonos jelvényt megmozdulásaikon, a hungarizmus és a nemzeti szocializmus jelképeként viselték.
A bíróság az ügyész indítványára elrendelte az elsőrendű vádlott, Bácsfi Diána és a negyedrendű vádlott elmeorvosi vizsgálatát. Az ügyészi indítvány szerint Bácsfi Diána személyisége és megnyilvánulásai között olyan ellentét feszül, amely kétségessé teszi, hogy képes-e felmérni tettei következményét. Az ügyben várhatóan csak a következő tárgyalási napon, február 25-én születik meg az első fokú ítélet.