Kulcsár változtatna vallomásán?

2008.08.15. 07:17
A Népszabadság szerint az ex-bróker Kulcsár Attila ügyédje felajánlotta a többi vádlottnak, hogy védence az utolsó szó jogán változtat a vallomásán. Az elsőfokú per finisében mindez alapjaiban rendítheti meg a vádat, de lehet, hogy csak időhúzásról van szó.

A brókerbotránnyal összefüggésben csütörtökön feljelentés érkezett a Nemzeti Nyomozó Irodához (NNI) - közölte a Népszabadsággal Bartha László, a szervezet szóvivője, ám részleteket nem árult el. A lap pénteki számában beszámol arról, hogy egy, a Fővárosi Bíróság folyosóján titokban készült hangfelvétel szerint Kulcsár Attila ex-bróker védője azt javasolta egy másik vádlott védőjének: gondolják végig, "hogyan segíthetné őket Attila".

Az ügyvéd állítólagos ajánlata azért fontos, mert a brókerbotrány főszereplője a tárgyaláson az utolsó szó jogán akár a vádlott-társai számára kedvező vallomást is tehet. Több vádlottal szemben ugyanis egyedül Kulcsár Attila vallomása szolgál terhelő bizonyítékként.

A hangfelvétel leirata eljutott a per másodrendű vádlottjához, Kerék Csabához (a Britton Kft. volt ügyvezető igazgatója), aki hamis vád gyanújával feljelentést tett az NNI-nél.

A rendőrségnek három napja van arra, hogy döntsön a nyomozás elrendeléséről. Ennek azért van jelentősége, mert egy hét múlva, augusztus 22-én valószínűleg ítélet születik az ügyben. A Fővárosi Bíróságon a tárgyalást vezető Varga Zoltánt bíró szeptembertől a Legfelsőbb Bíróságon folytatja karrierjét: ha addig valamiért nem születne ítélet, a teljes elsőfokú tárgyalássorozatot elölről kéne kezdeni.