Még mindig nem tudni, hány főpolgármester-helyettes lesz

2006.10.09. 15:08
Várhatan október 23-ára születik megegyezés az MSZP és az SZDSZ közti fővárosi együttműködésről. Demszky kerekasztalt hozna létre.

Hivatalosan is megkezdődtek a koalíciós tárgyalások a fővárost irányító pártok (MSZP, SZDSZ) között, nyilatkozta az Indexnek Demszky Gábor hétfőn.

A tárgyalódelegáció tagja az SZDSZ részéről Ikvai-Szabó Imre és Lakos Imre, a szocialistákat Molnár Gyula, Danielisz Béla és Steiner Pál képviseli.

Az elképzelések szerint Demszky csütörtökön valamennyi frakció vezetőjével tárgyalóasztalhoz ül, hogy előkészítsék a közgyűlés bizottsági struktúráját.

Emellett a továbbiakban szeretnének bevonni a városfejlesztési kérdésekbe valamennyi pártot és a civil szervezeteket, ezért Együtt a városért, együtt Budapestért névvel kerekasztalt hoznak létre. Ennek az első tanácskozása is csütörtökön lesz.

A Fővárosi Közgyűlés pénteken tartja alakuló ülését, ahol egyelőre egy bizottságot hoznak létre. Ez a testület a vagyonnyilatkozatokat ellenőrzi majd. Az előzetes megegyezések szerit október 23-án ünnepi közgyűlést tartanak, és úgy tervezik, hogy ezen a napon ünnepélyesen aláírják a koalíciós megállapodást is.

Az Index úgy tudja, még mindig vita van arról, hogy hány főpolgármester legyen. Az MSZP három plusz egyet, az SZDSZ kettő plusz egyet akar.