Budapest-programot követel Gyurcsány az MSZP-től

2004.09.03. 11:57
Arra, hogy önálló régió lesz-e az EU-ban Budapest, jövőre nagyobb költségvetése lesz-e a fővárosnak, mit takar a Budapest-program, Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelölt és Mandur László, a szocialisták fővárosi elnöke próbálta péntek reggel megtalálni a választ. A találkozó után tartott sajtótájékoztató alapján, nem sok sikerrel.
A miniszterelnök-jelölt péntek reggel felkereste a fővárosi szocialisták elnökségét. Gyurcsány Ferenc azt követeli a szocialistáktól, hogy készítsenek átfogó Budapest-programot. A sajtó érdeklődésére közölte, az MSZP-nek önálló tervet kell készítenie, de természetesen a szabad demokratákkal is egyeztetik azt, mert - amint Mandur László fogalmazott - startégiai szövetségesükkel együtt kormányozzák a fővárost, és ezt tervezik 2006 után is.

Konkrét javaslatok

Állítólag konkrét javaslatok is elhangzottak a főváros fejlesztésével kapcsolatosan, amelyeket Gyurcsány szerint "megvizsgálnak", és adott esetben "beépítenek a kormányprogramba", ezekről azonban nem adott tájékoztatást.

Mandur szerint a városnak bíztatóan és láthatóan kell fejlődnie, ezért a fővárosi szocialisták minden, a fővárossal kapcsolatos elképzelésében támogatják a kormányfőjelöltet. Hogy több pénzt kap-e jövőre Budapest a költségvetésben, az "a költségvetési vitában dől majd el", fogalmazott Gyurcsány.

Hogy önálló régió lesz-e Budapest, arra Gyurcsány azt felelte, hogy még ebben a hónapban, "az új kormány megalakulása előtt" tárgyalni fognak az összes érintettről e kérdésben.