Szaporodhat a Mammut

2004.04.14. 12:22
Már jövőre megkezdené a Mammut III. építését a jelenleg két plazát üzemeltető gazdasági társaság. A 25 ezer négyzetméteres épület építését a helyszínnek kiszemelt Ganz-telep tisztázatlan tulajdonviszonya bonyolítja.
Már készülnek a Mammut III. tervei. A tervezés ellenére mégsem biztos, hogy már jövőre elindulnak a 2006-ban átadni tervezett 25 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont építési munkái, mivel az épületnek kiszemelt volt Ganz-telep tulajdonviszonyai még mindig rendezetlenek.

A terület tulajdona főként az ÁPV Rt. és a gazdasági tárca között oszlik meg. S. Nagy Sándor, a Mammut Rt. vezérigazgatója szerint amennyiben a tulajdoni viszonyok hamarosan rendeződnek, a munkálatok már jövőre elkezdődhetnek.

A jelenleg álló két Mammut 55 ezer négyzetméteres területét újabb 25 ezer négyzetméterrel növelő épült építési költségeit 70-100 millió euróra becsülte a vezérigazgató. Az új épületbe olyan nemzetközi áruházláncok jönnének, melyek eddig megfelelő méretű üzlethelyiség hiányában maradtak távol. A vezérigazgató a Peek & Cloppenburg és a Hennes & Mauritz láncokat említette példaként.