Visszavonták a mélygarázs építőinek engedélyét

2007.03.06. 18:25
Másfél hetet kapott a Nagymező utcai mélygarázsnak indult beruházás kivitelezője, hogy visszaadja az önkormányzatnak a területet.

Visszavonta a terézvárosi jegyző azt a hozzájárulást, amit korábban a Nagymező utca burkolatának felbontásához adtak ki egy beruházónak. A döntés oka az volt, hogy a kivitelező Murus Zrt. az előzetes megállapodás ellenére nem kezdte meg a munkaterület átadását az önkormányzat részére.

A beruházó hónapokkal azután, hogy engedélyt az önkormányzattól a mélygarázs megépítésére, visszavonulni kényszerült, mert a mélygarázs építését ellenző helyi lakosok több fórumon is megtámadták a beruházást. A Fővárosi Főügyészség tavaly év végén megtiltotta az építkezést, ezután a Közigazgatási Hivatal új eljárás lefolytatását rendelte el a Nagymező utcába tervezett mélygarázs ügyében.


Klikk a képre!

A burkolatbontási hozzájárulás mellett a kerületi jegyző most visszavonta a beruházó WK Bt. részére kiadott közútkezelői és szakhatósági hozzájárulást is. A jegyző egyúttal felszólította a kivitelezőt, hogy a Nagymező utcai munkaterületet (a Király utca és az Andrássy út közötti szakaszt) legkésőbb 2007. március 14-éig, a területen érintett közműcégek jelenlétében véglegesen adja át az önkormányzat vagyonkezelőjének.

A döntés értelmében a terület átadásáig a balesetveszélyes állapot megszüntetéséről és az őrzésről is a kivitelező vagy a beruházó köteles gondoskodni.