Újabb kifogás a Citadella-terasz bontása ellen

2002.12.11. 14:09
A Citadella 4-u Kft. kifogással élt a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal határozata ellen, melyben elrendelte a az illegálisan felépített Citadella-terasz bontását, így szerintük a bontás nem kezdhető meg pénteken. A cég szerint a KVI vezérigazgatója erre úgy reagált, hogy "semmi sem akadályozhatja meg abban, hogy a Citadellát lecsupaszítsa". Molnár hazugságnak nevezte a közleményben foglaltakat de leszögezte: végrehajtják a bontási határozatot.
Letétbe helyezte a Citadella-terasz bontásának becsült összegét a Citadella 4-u Vagyonkezelő Kft. A társaság szerdán, az MTI-hez eljuttatott közleményében ismerteti: a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) december 4-i, a Citadella-terasz bontására feljogosító határozatában - a bontás becsült összegeként - csaknem 16 millió forintot jelölt meg.

A KÖH a határozatában a Kincstári Vagyoni Igazgatóságot (KVI) bízta meg a bontás elvégeztetésével; egy a múlt héten tartott sajtótájékoztatón Molnár Zoltán, a KVI vezérigazgatója közölte: december 13-án, pénteken kezdik meg a bontást, s a Citadellán lévő Lődomb eredeti állapotának visszaállítását csak az időjárás akadályozhatja, hátráltathatja.

A Citadella 4-u Vagyonkezelő Kft. szerdai közleményében emlékeztetet arra, hogy a társaság kifogással élt a KÖH határozata ellen. A hatályos jogszabályok szerint kifogásunk érdemi elbírálásáig a bontás jogszerűen nem kezdhető meg - írja a kft.

A Citadella 4-u Vagyonkezelő Kft. ezen álláspontjáról szerdán tájékoztatta a KVI vezérigazgatóját - olvasható a dokumentumban. Ismertetésük szerint Molnár Zoltán válasza az volt: "semmi nem akadályozhatja meg abban, hogy lecsupaszítsa a Lődombot".

Molnár Zoltán, KVI-vezérigazgató az Index érdeklődésére hazugságnak nevezte a Citadella 4-u neki tulajdonított szavait, s jelezte: ő csak arról tájékoztatta a céget, hogy a KÖH határozatát végre fogják hajtani, vagyis péntektől bontani fogják az illegálisan építette teraszt.