Demecser: visszalép a Fidesz jelöltje

2003.11.02. 13:32
Fenyegetésekre hivatkozva visszalépett a Fidesz jelöltje a november 16-ra kiírt megismételt demecseri időközi polgármester-választástól. Az MSZP szabolcsi elnöke szerint a hivatkozás minden alapot nélkülöz.
"Az egész családomat érintő életveszélyes fenyegetések és annak tapasztalása, hogy ellenfeleim már semmitől sem riadnak vissza, elcsalják a szavazást, személyeket, családokat fenyegetnek, minden eszközt felhasználnak a hatalom megszerzése érdekében, arra kényszerítenek, hogy visszalépjek" - áll Fáky Lászlóné, a Fidesz jelöltje által jegyzett közleményben.

Az MTI korábi információi szerint Fáky Lászlónét telefonon fenyegette meg egy ismeretlen személy, miután a bíróság elrendelte a demecseri választás megismétlését.

Tukacs István, az MSZP szabolcsi elnöke az MTI-nek nyilatkozva visszautasította Fáky Lászlóné állításait, s kijelentette: "szánalmasak ezek az indokok, amelyek szerintem nem a volt jelölt véleményét tükrözik, hanem a helyi Fidesz-vezetők minden alapot nélkülöző rágalmait összegzik".

A választás megismétlését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság rendelte el jogerős ítéletében, helyt adva a Fidesz Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezete által a szavazás végeredménye ellen benyújtott kifogásoknak. Az előző, október 19-i szavazáson Kis Gyula, az MSZP, az SZDSZ és a Szövetség Demecserért Egyesület közös jelöltje 1.547, Fáky Lászlóné 1.024 voksot kapott.