'Elnök asszony mondjon le!'

2004.08.14. 21:46
A Lakitelek munkacsoport lemondásra szólította fel Dávid Ibolyát, az MDF elnökét szombaton, Dabason kiadott nyilatkozatában. A nyilatkozat elfogadói a párt testületeitől és Dávid Ibolyától azt követelik, hogy vessenek számot az MDF irányításában elkövetett hibáikkal, és ebből vonják le a következtetéseket.
"Elnök asszony mondjon le! Engedjen utat az MDF megújításában azoknak, akik a lakiteleki alapítás és az Antall József-i folytatás szellemében képesek lesznek méltó módon alakítani a párt politikáját, programját, szervezeti működtetését" - áll a Lakitelek munkacsoport kétnapos rendezvényének zárónapján kiadott dokumentumban, amely szerint félő, hogy a párt "zsákutcába sodródik".

Megosztó személyiség

A rendezvényen megjelent hozzávetőleg 200 MDF-tag remélhetően figyelmeztetőül szolgál Dávid Ibolya számára, hogy célszerű lenne változtatnia a Fidesz sértegetésének gyakorlatán és "szeszélyes politizálásán", és felülbírálni vezetői stílusát - mondta Lezsák Sándor. Bizalmi válság alakult ki a Magyar Demokrata Fórumban, mert Dávid Ibolya vezetői stílusát sokan kifogásolják és a pártelnököt megosztó személyiségnek tartják - fogalmazott.

Dobozy a bíróságon támadná a közgyűlés összehívását

Jogszerűtlen az MDF szeptember 25-i tisztújító közgyűlésének összehívása, mert az alapszabály szerint a küldötteket két évre választották, így mandátumuk csak jövő év februárjában jár le - közölte Dobozy Dániel, a párt Pest megyei választmányi tagja. Hozzátette: ezért az ott születendő határozatokat, illetve a tisztújítás eredményét az MDF nevében bíróság előtt fogja megtámadni, mert azok "eleve nem fogadhatók el".

A Lakitelek munkacsoportot június 21-én hozta létre 13 MDF-es parlamenti képviselő. Célként a Magyar Demokrata Fórum jobboldali, nemzeti és keresztény irányultságának erősítését jelölték meg.

Katona: Törpeminoritás üzent

Egy törpeminoritás üzent a dabasi ingyenstrandról, kérdőjelezte meg az MDF tagságának és szavazóinak döntését - mondta Katona Kálmán a nyilatkozatról.

Akkor, amikor a tisztújítás során 17 megyében Dávid Ibolyát ajánlották elnöknek, nem lehet ezzel más célja a Lakitelek munkacsoportnak, mint a zavarkeltés - tette hozzá.