Fibisz: A valódi cél a személyi adatok begyűjtése

2004.03.28. 17:06
A Fiatal Baloldal felszólította Orbán Viktort, két héten belül közölje, mire kívánja használni az aláírásgyűjtése során keletkező személyi adatokat. Zuschlag János szerint ugyanis az akció egyetlen célja a Fidesz támogatóinak lajstromba vétele.
A Fiatal Baloldal szerint a Fidesz által kezdeményezett aláírásgyűjtés célja a személyi adatok begyűjtése, ezáltal egyfajta alternatív választói névjegyzék összeállítása, szimpatizánsaik mozgósítása lehet - mondta Zuschlag János, szocialista országgyűlési képviselő vasárnap Budapesten.

A Fidesz szombati szövetségi gyűlésének helyet adó Budapest Sportaréna előtti sajtótájékoztatón a politikus hozzátette: felszólítják Orbán Viktort, hogy két héten belül nyilatkozzék arról, mit kívánnak tenni, mire akarják felhasználni az aláírók adatait.

Ha nincs válasz Polthoz és Péterfalvihoz fordulnak

Mint mondta, ha kérdésükre nem kapnak választ, az adatvédelmi biztoshoz, illetve a legfőbb ügyészhez fordulnak, mert "megengedhetetlen az, hogy emberek adatait valaki saját céljaira begyűjtse". "Nem akarjuk az ördögöt a falra festeni, de alapos annak a gyanúja, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Szövetségnek az a célja, hogy illegálisan, törvénytelenül, a jogszabályokat kijátszva alternatív választói névjegyzéket állítson össze saját szavazóiról annak érdekében, hogy őket bármikor mozgósítani tudja" - mondta Zuschlag János.

A sajtótájékoztatón, amelyen egy "Ne fessük az ördögöt a falra!" feliratú, Orbán Viktort és mögötte nemzeti színű zászlókat lengető sokaságot ábrázoló transzparenst feszítettek ki, Szitka Péter országgyűlési képviselő azt az üzenetet fogalmazta meg a volt miniszterelnöknek: szavazza meg a szocialistáknak az idei 53. és 54. heti nyugdíj kifizetésének előrehozásáról szóló javaslatát.

Felbontották Újhelyi borítékát

"Orbán Viktor volt miniszterelnök úr két legyet is üthet egy csapásra, mert a költségvetési módosító iránti olthatatlan vágyát egy kicsit talán csillapítani tudjuk, másodsorban pedig munkahelyi kötelességének tesz végre eleget, hogy a magyar Országgyűlés munkájában részt vesz" - mondta a szocialista képviselő.

A kép politikus tájékoztatója elején felbontotta azt a borítékot, amelybe pénteken Újhelyi István, a Fiatal Baloldal elnöke előre borítékolta a Fidesz szövetségi gyűlésén megfogalmazott üzeneteket. Ezek között a sodródó, céltalan gazdaságpolitika, a diákhitel kamatának emelése, a lakáshitelezés "megnyirbálása", a gyógyszerárak emelése szerepelt.