Fidesz: Gyurcsány hazugságai miatt élünk rosszul

2007.05.26. 11:56
Jó érzésű ember nem mond ilyen beszédet, jelentette ki a Fidesz szóvivője szombaton, a balatonőszödi beszéd egyéves évfordulóján. Szijjártó Péter szocialistáktól származó információi szerint egyre többen gondolják úgy, hogy „ez így nem mehet tovább”. Ha a hazugságok nem lettek volna, Magyarország gazdaságilag nem lenne a régió sereghajtója, és az emberek jobban élnének, véli az ellenzéki párt. Nyakó István MSZP-s szóvivő szerint két út létezik: az Orbán-féle törvénysértő vagy a szembenézés a valósággal.

Arcátlan, felháborító és elfogadhatatlan, ha valaki tudatosan hazudik egy országnak, ha nem lettek volna Gyurcsány Ferencnek ezek a hazugságai, akkor ma az emberek jobban élnének, mondta a Fidesz szóvivője szombaton Budapesten Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pontosan egy éve Balatonőszödön, az MSZP frakcióülésén elmondott beszédéről.

Nem egy nagy nyilvánosság előtt elmondott, megbánó, a gondokkal szembenéző beszédről volt szó, hanem zárt körben, zárt ülésen, titokban elmondott beszéd volt, hangoztatta Szijjártó Péter sajtótájékoztatóján. "Olyan beszéd (volt), amelyet jó érzésű ember nem mond, olyan elemekkel, amelyeket jó érzésű ember nem vesz a szájára, olyan tettekről szólt, amelyeket pedig jó érzésű ember nem tesz meg" - fogalmazott szóvivő.

Fogságban az ország

Ami azóta történt, az Gyurcsány Ferenc kínosan elhúzódó agóniája, és ennek az egész ország tanúja lehet, tette hozzá. "Mondhatnánk azt is, hogy immár egy esztendeje az ország Gyurcsány Ferenc hazugságainak és görcsös hatalomhoz való ragaszkodásának fogja" - jelentette ki.

Szijjártó Péter szerint Magyarország lakossága egy éve a hazugság árát hosszan és elhúzódóan fizeti. Úgy vélte, ha azok a hazugságok nem lettek volna, ha a kormány végezte volna feladatát, és irányította volna az országot, akkor ezt most nem kellene fizetni. Hozzátette, akkor most nem lenne Magyarország abban a nehéz gazdasági helyzetben, mint amiben van, és nem lenne a régió sereghajtó országa.

Szijjártó Péter sajtóinformációkra hivatkozva közölte, még a szocialisták között, a párton belül, a frakción belül is, a kormányzó pártok holdudvarán belül is, egyre többen vannak, akik úgy vélik, ez így nem mehet tovább.

Oszt jó napot

Nyakó István, az MSZP szóvivője az elhangzottakra reagálva azt mondta, a történelmi hűség kedvéért egy pártnak nemcsak azokra az évfordulókra kell emlékeznie, "ami neki kellemes, hanem azokra is, amelyek megtörténtek". Orbán Viktor, a Fidesz elnöke tavaly április 21-én egy tatai fórumon "nyílt törvénysértésre, a köztársaság jogszabályainak lábbal tiprására hívta fel a hallgatóságot. (...) A beszéde végén csak ennyit tudott mondani: oszt jó napot!" - fogalmazott Nyakó István.

Mint mondta, sajtóforrások szerint Orbán Viktor miniszterelnöksége idején, a kormányfői rezidencián felesége vállalkozótársaival beszélgetve a politikus azt mondta, ne most privatizáljanak el egy állami tulajdont, hanem majd az általa megnyert országgyűlési választások után, mert akkor talán nem tűnik fel, hogy ez a szent tehén elkelt.

A választónak két lehetősége van

Nyakó István szerint két választása lehet a választópolgárnak: az Orbán Viktor-féle út, amely a törvénysértésekre hív fel és a másik út, amely könyörtelen szembenézés a valósággal.

Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde - mint mondta - a két előbb idézett beszédhez képest egy más dimenzióban kíván megoldani feszítő kérdéseket. "Az az út, amellyel meggyőzte az országgyűlési frakciót a miniszterelnök, az az MSZP számára népszerűségvesztéssel jár, de hitünk és meggyőződésünk szerint az ország jelene és jövője számára megkerülhetetlen és kívánatos" - fogalmazott Nyakó István.

A szocialista politikus azt ajánlja Szijjártó Péternek, hogy "először a Fidesz háza táján sepregessen és hívjon még magával, na nem egy, hanem sok embert, mert az a szemét, amit a párt elnöke otthagyott, ahhoz a főkefe (Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.) se lenne egymaga elég".