Fidesz: ne fütyüljenek, fordítsanak hátat Gyurcsánynak!

2006.09.09. 12:23
A Fidesz azt kéri a kormány politikája ellen tiltakozóktól, hogy a miniszterelnök kampánykörútján ne hangos szóval fejezzék ki véleményüket. Szíjjártó Péter azt ajánlotta, hogy a tiltakozók méltóságteljesen, csendben fordítsanak hátat Gyurcsány Ferencnek.

"Függetlenül attól, hogy jobb- vagy baloldali, függetlenül attól, hogy Fidesz-érzelmű, Fidesz-tag, nem Fidesz-tag, ne üljenek fel a provokációnak. Ha részt is vesznek ezeken a nagygyűléseken, méltóságteljesen, csendben fordítsanak hátat a miniszterelnöknek. Ez a kérésünk mindenkivel szemben, a mai napra vonatkozóan, holnapra, meg egészen, amíg ez a körút zajlik" - fogalmazott Szijjártó Péter.

Az emberek indulatosak lesznek

Mint mondta, véleményük szerint Gyurcsány Ferenc mostani vidéki körútja provokatív politikai akció. Hozzátette: demokratikus jogok alapján erre lehetősége van Gyurcsány Ferencnek, de kérdés, hogy egy választási kampány van-e olyan súlyú ügy, hogy a miniszterelnök tovább provokálja az embereket.

Szijjártó Péter szerint mára az emberek rájöttek arra, hogy Gyurcsány Ferenc az országgyűlési kampányban személyesen hazudott nekik. Ma már mindenki érzi a megszorítások hatását - tette hozzá.

"Amikor az emberek rájöttek arra, hogy csúnyán rászedték őket, amikor az emberek rájöttek arra, hogy nyílt és szervezett politikai hazugság áldozataivá váltak. Bizony indulatosak lesznek" - utalt az elmúlt napok Gyurcsány Ferenc elleni hangos tiltakozásaira Szijjártó Péter.

Káoszbrigád

A miniszterelnököt vidéki kampánykörútjának állomásain az elmúlt napokban az emberek kisebb csoportjai több alkalommal hangos bekiabálásokkal, füttykoncerttel fogadták.

Az MSZP szerint ezeket a megnyilvánulásokat a Fidesz szervezi. Török Zsolt szocialista képviselő pénteken azt mondta: az MSZP arra kéri a Fideszt és "az egész káoszbrigádot,", hogy gondolkodjanak el azon: érdemes-e kaotikus állapotokat teremteni az országban.

A Fidesznek három dolgot kellene tennie a kampány nyugalma érdekében: nem szervez randalírozókat a miniszterelnök rendezvényeire, "nem a tagadás falát építi, hanem alternatív, konstruktív javaslatokkal az ország jövőjét", és nem célja, hogy Magyarország elessen az uniós támogatásoktól - hangsúlyozta Nyakó István MSZP-szóvivő.

Nyakó szerint itt az ideje, hogy a Fidesz új politikát kezdjen. A szóvivő szerint ugyanis az ellenzéki párt vereségéhez a tavaszi parlamenti választásokon is az a kampánystílus vezetett, "amikor a pártközpontból e-mailen szervezték ezeket a csoportokat".