Az Astoriánál lesz a Fidesz 23-i nagygyűlése

2006.10.17. 14:42
Nem politikai nagygyűlést, hanem 1956-ról való megemlékezést tart a Fidesz október 23-án az Astoriánál. Szombaton az országos választmány ülésezik.

A Fidesz az Astoriánál délután négy órától tartja október 23-i rendezvényét, jelentette be Szijjártó Péter szóvivő kedden.

Szijjártó Péter elismételte, hogy ahol a miniszterelnök beszédet mond, ott nem jelennek meg, ahol viszont az államfő szónokol, ott mindenképp részt vesznek a programokon.

A Keletiig is állhatnak

A szóvivő szerint az Astoriánál rendezendő program nem politikai nagygyűlés, hanem 56-ról való megemlékezés lesz. Szijjártó szerint nincsenek politikai okai a helyszínválasztásnak, inkább rendezvényszervezési okokból döntöttek az Astoria mellett, hiszen onnan akár a Keleti pályaudvarig is állhat a tömeg.

Arról, hogy Orbán Viktoron kívül ki szólal fel, a szóvivő még nem árult el részleteket. Azt, hogy a Kossuth téren meddig marad a Fidesz, ma vagy holnap ismertetik a téren megjelentekkel. A hogyan továbbról október 23-án beszél majd Orbán Viktor A Fidesz elnöksége arról is határozott, hogy szombatra összehívja a párt országos választmányát, ahol Orbán Viktor Fidesz-elnök fogja értékelni a helyzetet. A tanácskozásnak egyetlen napirendi pontja a helyzetértékelés lesz.

Akarják még a tanácsot

A Fidesz szóvivője elmondta azt is, hogy ha lezárulnak a megyei közgyűlések és megyei jogú városok önkormányzatainak alakuló ülései, mindenképpen létrehozzák azt a konzultációs testületet, amit az önkormányzati kampányban jelentettek be. Ez a tanács költségvetési és fejlesztési kérdésekben vétójogot gyakorolhatna szerintük.

Beszámolt arról, hogy az Igen, Magyarország! chartát már csaknem valamennyi helyi fideszes képviselő aláírta, és a Jó reggelt, Magyarország! politikai kezdeményezés értékelése még nem zajlott le, de erre már nem gyűjtenek aláírásokat.