Gyenesei Leilával reklámozzák a magyar vizeket

2008.10.31. 17:14
A Gyenesei István vezette Önkormányzati Minisztérium fennhatósága alá tartozó Magyar Turizmus Zrt. legújabb plakátjára a tárcavezető öttusázó lánya is felkerült. Az Inforádió szerint társaság vezérigazgatója nem tartja etikátlannak, hogy többek között Gyenesei Leilával reklámozzák a vizek évét, merthogy a miniszter lánya az egyik bulvárlapban a legszebb magyar női olimpikon címet kapta.

A Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója szerint nem etikátlan, hogy a Gyenesei István vezette Önkormányzati Minisztérium fennhatósága alá tartozó társaság plakátján a tárcavezető lánya, az öttusázó Gyenesei Leila is szerepel.

Róna Iván az Inforádiónak elmondta: a vizek évét népszerűsítő kampány részeként tavasszal a vízilabda-válogatott tagjai kerültek a plakátokra, és a cég úgy döntött, hogy a pekingi ötkarikás játékok után szép olimpikon lányokkal népszerűsíti a rendezvényeket. Így került a plakátra Janics Natasa kajakozó, Horváth Patrícia vízilabdázó és Barta Nóra műugró mellett Gyenesei Leila öttusázó.

A vezérigazgató azzal indokolta, hogy a miniszter lánya is a plakátra került, hogy a Blikk olvasói Gyenesei Leilát választotta a legszebb olimpikonnak.

Az önkormányzati miniszter tud a kampányról, mert a Magyar Turizmus Zrt. marketingtervét mindig egyezteti a tárcával, amely a felügyeleti szerve - hangsúlyozta Róna Iván hozzátéve, hogy Gyenesei István nyilván látta lányát a plakáton, és biztos büszke is volt rá.

A múlt héten Gyenesi drámaíró barátja miatt terelődött a figyelem a miniszterre. Akkor Gusztos Péter fel is szólította lemondásra Gyeneseit, miután kiderült, hogy Siposhegyi Péter érdekében hivatalos levelet küldött több nagyváros polgármesterének, arra kérve őket, hogy a helyi színház számára ajánlják barátja műveit.

A pénteki Magyar Nemzet szerint Siposhegyi nem csak színházi témájú támogatást kapott, a minisztérium rögtön Gyenesei kinevezése után egy hónappal havi 250 ezer forintért szakértőnek is alkalmazta.