Közös nyomozás a Happy End és A Hídember ügyében

2002.05.06. 08:23
Tartalmi hasonlóságok miatt összevontan kezeli az Országos Rendőrfő-kapitányság a Happy End és az Ezüsthajó Kft., valamint A Hídember és a Bánk bán ügyében tett feljelentéseket. A Happy End szerződéseinek ügyét a Legfőbb Ügyészségen is vizsgálják. Értesülések szerint a Happy End és az Ezüsthajó Kft. végelszámolást kért maga ellen az APEH-nél.
Tartalmi hasonlóság miatt egyesítette az ORFK Bűnügyi Főigazgatósága Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága Juhász Ferenc (MSZP) feljelentését, amelyet a Happy End és az Ezüsthajó Kft-vel kapcsolatban tett, illetve azt a beadványt, amelyet egy magánszemély tett A Hídember és a Bánk bán című filmekkel kapcsolatban a Népszabadság cikkei nyomán - értesült a Magyar Hírlap a Legfőbb Ügyészségről.

Párhuzamos nyomozás

A Happy End szerződéseinek polgári jogi szempontból történő felülvizsgálata, összevetve a Miniszterelnöki Hivatalból kapott okiratokkal a Legfőbb Ügyészségen folyik. A Legfőbb Ügyészség ezeket az iratokat csak akkor bocsátja a rendőrség rendelkezésére, ha abban büntetőjogi vonatkozásra bukkannak. Az ORFK a Legfőbb Ügyészség vizsgálatának lezártáig feljelentéskiegészítés keretében így csak dokumentumok hiányában hozhatja meg döntését: elrendeli-e a nyomozást az Országimázs Központtal milliárdos szerződéseket kötött Happy End és csatolt cégei ügyében.

Kormányváltás előtti APEH-től kértek végelszámolást

Keller László a Magyar Hírlapnak úgy nyilatkozott, amennyiben a hír igaz, az új kormány mentesül a 2003 decemberéig megkötött Országimázs-szerződéstől. A szocialista honatya szerint ugyanakkor téved az, aki úgy véli, hogy a végelszámolással a felelősség alól mentesül. A cég vezetőinek ugyanis az elévülési időn belül nem szűnik meg az esetleges büntetőjogi felelőssége - nyilatkozta Keller.