Botrány a Heves megyei közgyűlésben

2008.02.29. 11:00
Tíz-húsz ember megzavarta a Heves megyei közgyűlés pénteki ülését. A napirenden a megye kórház működtetésére kiírt pályázat szerepel, ez ellen tiltakoznak páran.

Botrányos körülmények között kezdődött meg a Heves Megyei Közgyűlés pénteki ülése, amelyen a testületnek a megyei kórház vagyonkezelésére és működtetésére kiírt pályázatról kell döntenie. A tenderre HospInvest Zrt., a Debreceni Egyetem adtak be pályázatot, illetve ajánlatot tett a működtetésre Eger város önkormányzata is. A tendert elbíráló bizottság a HospInvest pályázatának elfogadását javasolta korábban a megyegyűlésnek.

"Hajrá Eger, Hajrá Debrecen!" - skandálta mintegy tíz-húsz ember az önkormányzat hivatalos ülését megzavarva az egri megyeháza dísztermében. Sós Tamás, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke többször is felszólította a rendbontókat a demokratikus szabályok betartására, ám azok újra és újra, sokszor nyomdafestéket nem tűrő módon, hangoskodni kezdtek a teremben.

Fotó: www.fotoszanto.com

Az elnök több alkalommal figyelmeztette a rendbontókat arra is, hogy kivezetteti őket a teremből, amennyiben továbbra is zavarják a köztestület munkáját.

Fotó: www.fotoszanto.com

A helyszínt a rendőrség is megerősített erőkkel biztosítja.