Házi őrizetbe helyezték a földhivatali vezetőt

2004.03.25. 18:57
Az ügyészség által indítványozott előzetes letartóztatás helyett, házi őrizetbe helyezte csütörtökön a bíróság a Fővárosi Kerületek Földhivatalának hivatali vesztegetéssel vádolt vezetőjét.
Pálfalvi István ellen február 18-án tett feljelentést a Nemzetbiztonsági Hivatal. A földhivatal vezetője ellen, két nappal később rendelte el az ügyészség a nyomozást. A gyanú szerint Pálfalvi István ismerőseinek soron kívüli földhivatali ügyintézést tett lehetővé pénzért. A vezetőt őrizetbe vették és az ügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

A bíróság viszont házi őrizetbe helyezte Pálfalvit, közölte Albert Viktor, a bíróság szóvivője.

"A bíróság az ügyészségnek az előzetes letartóztatásra tett indítványát részben elutasította, és házi őrizetét rendelte el egy hónapra, csütörtöktől" - mondta Jámbor László, a földhivatali vezető ügyvédje. Megfogalmazása szerint a Budai Kerületi Központi Bíróság ezzel "nyilvánvalóan kifejezte, hogy messze nem állnak meg a gyanúsításban leírtak (...), hogy indokolt lenne egy előzetes letartóztatás, ezért a házi őrizet mellett döntött - mondta Jámbor.

Pálfalvi védője elmondta, hogy a hivatalvezető keddi kihallgatása során tagadta bűnösségét. Az ügyészség gyanúsítása azon alapul, hogy egy éven keresztül lehallgatták Pálfalvi telefonját - tette hozzá.