Hol legyen a kormányzati műjégpálya?

2006.11.24. 15:00
Új helyszínt kell keresnie a kancelláriának a minden évben szokásos műjégpályához, mivel a rendőrség nem engedélyezte a Parlament előtti csúszkálást. Hol legyen a műjégpálya?

Négy új helyszínt vizsgál a kormány, hogy hol legyen az idén az ingyenesen használható műjégpálya. A Miniszterelnöki Hivatal már kiírta a közbeszerzési eljárást a parlament előtti térre, ami október 23-a óta rendőrségi műveleti terület.

A korábbi Kossuth téri tüntetők jelezték, hogy visszamennének a Parlament előtti területre tüntetni, ha lebontanák a kordonokat. Molnár Tamás a tüntetők egyik szervezője azt is érzékeltette, ha maradnak a kordonok, de korcsolyapálya lesz, akkor korcsolyázva fognak demonstrálni.

Az ország történetének első korcsolyás tüntetése azonban meghiúsult, mert csütörtökön kiderült, hogy a rendőrség a Miniszterelnöki Hivatalnak sem engedi, hogy rendezvényt (korcsolyapályát) létesítsen a Kossuth téren.

A kormány tervei szerint a Kossuth tér helyett az 56-osok terén (volt Felvonulási tér), a Millenáris Parkban, a Petőfi és a Lágymányosi híd között lévő Infoparkban vagy a Roosevelt téren, az Akadémia parkolóban lehetne a műjégpálya.

A 2002-es kormányváltás után hagyományteremtő szándékkal teremtett lehetőséget a parlament előtti korcsolyázásra a Miniszterelnöki Hivatal.