Karcsi, megnyomorítalak, sőt a számat is kinyitom!

2003.08.12. 09:34
Pénzt követel vissza a Szász Károlyt tegnapi levelében megfenyegető levélíró a PSZÁF elnökétől. A Népszabadságban ismertetett levélben bizalmaskodva, Karcsinak szólítja az azóta a családjának is rendőri védelmet kérő vezetőt.
"Karcsi! Ha nem kapom vissza a pénzem, akkor először a családodat, majd téged foglak megnyomorítani. Sőt a számat is kinyitom!" - így szól a napilap szerint az a levél, amelyet tegnap juttattak el Szász Károlyhoz, a PSZÁF elnökéhez. Ezután Szász közleményben tudatta, hogy családjára is kiterjedő rendőri védelmet kért, valamint értesítette a fejleményekről a miniszterelnököt.

A rendőrség Szász Károlynak, a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) elnökének kérésére megtette a szükséges biztonsági intézkedéseket, közölte Bodnár Zsolt, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) nyomozó főosztályának vezetője hétfőn. Bodnár Zsolt elmondta, a BRFK-hoz mint az ügyben illetékes szervhez hivatalosan is megérkezett a feljelentés. A főosztályvezető az ügy részleteiről a nyomozás érdekében nem kívánt nyilatkozni, azt azonban elmondta, hogy a kézzel írott levelet még vizsgálják, a grafológus szakemberek mindenekelőtt a fenyegető személyiségrajzát igyekeznek megrajzolni.

Az ezredes közölte, egyelőre a tisztázandó kérdések közé tartozik az is, hogy a levél postai úton érkezett-e Szász Károly munkahelyére. A fenyegető sorokat ugyanis egy, a PSZÁF tevékenységét bemutató nyomtatvány hátoldalára írták, és bélyeg nélküli borítékban került a hivatalba érkezett levelek közé. Bodnár Zsolt arra is felhívta a figyelmet, egyelőre nincs adat arra, hogy a fenyegetés összefüggésben lenne a PSZÁF elnöke körüli korábbi eseményekkel.

A rendőrség emellett azt is vizsgálja, hogy milyen viszonyban vannak egymással a K&H Equities látóterébe került off-shore cégek. Speciális, külön e feladat elvégzésére készített számítógépes programok segítségével térképezik fel a cégek és tulajdonosi körük, illetve ügyvezetőik közti esetleges összefonódásokat, írja a napilap. Ezek segítségével az eltünt milliárdok útját is nyomon követhetnék.