Újabb milliárdos pénzosztás a közmédiának

2004.05.13. 08:58
Az Országgyűlés költségvetési bizottságának döntése értelmében újra milliárdokat kapnak a közmédiumok. A legnagyobb összeget, 4,8 milliárd forintot a Magyar Televízió kapja, a Duna TV nehezményezi a "messze nem arányos" pénzosztást. Az MTI nem kap semmit.
Mintegy hétmilliárd forintot kapnak a közszolgálati médiumok a parlament költségvetési bizottságában szerdán elfogadott javaslat alapján - írja Népszabadság.

A költségvetésben az intézmények átalakítására elkülönített keretnek csak a kétharmadát osztják szét most, a legnagyobb részt, 4,8 milliárd forintot az MTV kapja, a Magyar Rádió 1,2 milliárdhoz, a Duna Televízió 800 millió forinthoz jut.

A "messze nem arányos" felosztást értetlenül fogadták a Duna TV-ben, az MTV-ben ugyanakkor jelezték: ennél többre számítottak, ezért kénytelenek átírni üzleti tervüket is. A köztévé egyébként nyáron takarékos üzemmódra áll át: a foci Európa-bajnokság és az olimpia mellett csak a Híradót és Friderikusz Sándor műsorát gyártják, a többi produkció szabadságra megy.

Kimaradt a pénzosztásból a Magyar Távirati Iroda, amely szintén anyagi gondokkal küzd. Az MTI szerdán pénzügyi vita miatt beszüntette hírszolgáltatását a Magyar Rádiónak - írja a Népszabadság.