Megüthette szomszédját az MSZP-s képviselő

2003.12.11. 07:42
Testi sértéssel vádolja Kékesi Tibort szomszédja. A szocialista politikus K. Mária szerint elállta garázsbeállóját, majd bántalmazta az esetet kamerával rögzíteni kívánó asszonyt. A szocialista képviselő tagad, mint mondja, az asszony ügyetlensége miatt alakulhatott ki testi érintkezés.
Testi sértés, magánlaksértés és rongálás miatt jelentette fel Kékesi Tibor szocialista képviselőt szomszédja - írja a Magyar Nemzet. A feljelentő szomszéd szerint Kékesi tettleg bántalmazta, amikor le akarta filmezni a képviselő szabálytalanul parkoló autóját.

Több autó, mint garázs

Kékesi három éve költözött a pesthidegkúti ikerházba. Viszonya szomszédaival tavaly novemberben, anyósa odaköltözése után romlott meg, ekkortól ugyanis egyel több autó parkolt volna a közös lehajtóju garázsoknál. Ebből számos vita alakult ki, és megszaporodtak az egymás elleni feljelentések is.

Egy alkalommal Kékesi magánlaksértés és három kölyökmacska eltűnése miatt tett feljelentést szomszédasszonya ellen. A kiérkező rendőrök behatolásra utaló jeleket nem találtak, ellenben három ijedt kiscicát igen - írja a Magyar Nemzet.

Testi sértés vagy ügyetlenség

A mostani feljelentést K. Mária, a szomszéd tette. Állítása szerint december 7-én nem tudott beállni garázsába Kékesi autója miatt. A képviselő udvarias kérésére a "tünés innen" felszólítással válaszolt. Az asszony videóra akarta rögzíteni a szocialista politikus az utat elálló autóját, ám Kékesi "neki esett, megpróbálta kitépni a kamerát a kezéből" - írja feljelentésében.

Az asszony kórházi látleletekkel tudja bizonyítani sérelmét - írja a Magyar Nemzet. Az MSZP-s képviselő nem kívánt nyilatkozni a napilapnak. Csupán annyit kívánt közölni, hogy ő csak a felvétel készítését kívánta megtiltani, "minden testi érintkezés" az asszony "ügyetlenségéből" származik.

Etikai vizsgálat

A Népszabadság értesülései szerint Kékesi ügyét várhatóan az MSZP frakciójának etikai bizottsága is tárgyalja majd. A frakció tagjai egyelőre nem kívánták kommentálni az esetet.