Baját és Puchot is meggyanúsíthatják a K&H-ügyben

2005.05.25. 07:35
Külön eljárásban gyanúsíthatja meg Baja Ferenc és Puch László szocialista politikusokat a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal. A Miniszterelnöki Hivatal államtitkára és az MSZP pénztárnoka ellen Kulcsár Attila tett terhelő vallomást a K&H-ügyben. A bróker elleni nyomozás két héten belül lezáródhat.

Hamarosan eldőlhet, hogy a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal gyanúsítottti eljárást indít-e Baja Ferenc államtitkár és Puch László, az MSZP pénztárnoka ellen a K&H-ügyben, értesült a Magyar Hírlap. A Kulcsár Attila ellen két éve indult nyomozás heteken belül vádemeléssel lezárulhat.

A napilap értesülései szerint az álbróker vallomásának több fejezete is a politikusok ellen eljárni hivatott ügyészségi nyomozóknál van. Az ügyészek napokon belül döntenek arról, hogy eljárást indítsanak-e a vallomásokban a csalássorozat kedvezményezettjeiként szereplő Baja és Puch ellen.A vádhatóság illetékese nem kívánta kommentálni a Hírlap értesüléseit.

A hírlap értesülései szerint a K&H-ügyben eljáró rendőrség két hét múlva megkezdheti a nyomozati iratok ismertetését. A többmilliárd forintos sikkasztásnak csaknem harminc gyanúsítottja van. Két gyanúsított, az Egyesült Államokban élő Schönthal Henrik és a Szíriában bujkáló Abdo Mahmud ellen felfüggesztették az eljárást, amit kiadatásuk után folytatnának le.

A nyomozásból hátralevő két hétben is folytatódnak Kulcsár gyanúsítotti meghallgatásai, bár az álbróker ügyvédje szerint új elem felbukkanása ezeken már nem várható. Kulcsár, ügyvédje szerint felkészült rá, hogy letöltendő börtönbüntetésre ítélik.