Súlyos balesetet szenvedett a Fiatal Baloldal elnöke

2006.04.05. 09:15
Az M3-ason karambolozott Komássy Ákos. A Fiatal Baloldal elnöke súlyos sérüléseket szenvedett, egyik munkatársa életét vesztette.

Komássy kedden egy debreceni politikai rendezvényről tartott Budapestre, amikor kocsija súlyos balesetet szenvedett. Az Index értesülései szerint a baleset az M3-ason, Gödöllő és Mogyoród között történt éjfélkor. Értesüléseink szerint Komássy saját Ford Mondeo típusú személygépkocsiját vezette.

Komássyt, Medgyessy Péter kormányfő egykori személyi titkárát súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Egy kamionnak ütköztek

Komássy egyik munkatársa életét vesztette a balesetben. Az ügyben a rendőrség eljárást indított. Gálik Viktória, az autópálya-rendőrség szóvivője az MTI-vel azt közölte, hogy az M3-as autópálya 24-es kilométerénél egy szabályosan haladó kamionba hátulról rohant a képviselőjelölt személygépkocsija, amely az ütközés után megpördült és a szalagkorlátnak vágódott. Az autóba ezután beleszaladt egy kisteherautó. A gépkocsivezetőt és utasát tűzoltók szabadították ki a roncsokból, mindketten súlyos, életveszélyes sérülést szenvedtek. Az utas, egy 25 éves nő a kórházba szállítás közben életét vesztette. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a teherautó a baleset előtt egy benzinkúttól kanyarodott ki az autópályára.


Fotó: Barakonyi Szabolcs

A FIB nem kampányol

Az országgyűlési választások második fordulójáig a FIB minimálisra csökkenti központi tevékenységét. Az elengedhetetlen, operatív feladatokat a szervezet alelnökei által vezetett operatív testület fogja ellátni, áll a Fiatal Baloldal szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Komássy Ákos nem befutó helyen szerepel ugyan, de listán képviselőjelöltje a szocialista pártnak is. A 89. helyet kapta az országos listán. Komássyt fél éve, második jelölése után választották meg a FIB elnökének. 2005 októbrében azt a Szitka Pétert váltotta a poszton, aki egy évvel korábban még több szavazatot tudott szerezni a szervezet elnökségéért folyó versengésben. A fiatal politikus korábban Medgyessy Péter miniszterelnök titkáraként dolgozott.