Befejezte Gyurcsány a könyvét

2005.09.02. 19:39
Elkészült Gyurcsány Ferenc politikai esszé műfajú könyvének kéziratával. Az egyelőre cím nélküli könyv háromezer példányban jelenik meg szeptember 28-án.

Befejezte a miniszterelnök könyvének írását, a kéziratot átadta a kiadónak, most a korrektúra, a tördelés, a levilágítás és a borítóterv elkészítése következik, tudta meg az Index.

Korábbi sajtóértesülések szerint a kormányfő még a nyaralására is magával vitte laptopját, hogy a pihenés és a család mellett a könyvvel is foglalkozhasson.

Az egyelőre cím nélküli kötet szeptember 28-án jelenik meg. A miniszterelnök - információink szerint - szerzői jogi díjairól lemondott.

150 oldal, 3000 példány

A politikai esszé műfajú írásról még csak annyit lehet tudni, hogy – a tördeléstől függően - körülbelül 150 oldalas lesz, és első körben háromezer példányban jelenik majd meg. A kötet a Napvilág és a Demos-könyvek sorozatban jelenik meg.

A könyvet a kiadó javaslatára angolra is lefordítják. A könyv készüléséről nemrégiben a Magyar Hírlap is beszámolt. A napilap szerint Gyurcsány értekezik a nyugdíj- és egészségügyi rendszerek reformjáról, és megpróbálja nemcsak lefordítani, de továbbgondolni Tony Blair hasonló irányú, "harmadik utas" próbálkozását.

A rendszerváltás utáni magyar miniszterelnökök közül hivatali ideje alatt Horn Gyula írt könyvet (Cölöpök). Orbán Viktor miniszterelnöksége után adta ki beszédeit tartalmazó könyvét, ezzel 18 millió forintot keresett.