Három ingatlant ajánlottak fel a polgári köröknek

2002.07.24. 15:12
Két házat és egy telket is felajánlottak már a polgári körök "szolgáltató központjának", melyet azért nem székháznak neveznek, mert ez a kifejezés Hende Csaba volt igazságügyi államtitkár szerint a pártokhoz kötődik. A közlés szerint 150 ezer tagot számláló polgári körök Budapesten szeretnének maguknak központot.
Hende Csaba, Orbán Viktor volt miniszterelnök - polgári körök szervezéséért felelős - kabinetfőnöke az MTI-nek szerdán elmondta: a több mint tízezer polgári kör, amelynek taglétszáma már meghaladja a 150 ezret, olyan szintű szervezet, amelynek szükség van egy szolgáltató központra, ahová a körök információért és támogatásért fordulhatnak, illetve egymással is kommunikálhatnak.

Hangsúlyozta, hogy szolgáltató központról és nem székházról van szó, mert ez utóbbi elnevezés erősen kötődik a pártokhoz. A kabinetfőnök elmondta azt is, hogy hamarosan közzéteszik azt a számlaszámot, amelyre az adományokat be lehet fizetni, hogy azután a közadakozásból megvásárolhassanak és felújíthassanak egy budapesti épületet. Hende Csaba jelezte: Orbán Viktor vasárnapi interjúja után - amely a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában hangzott el - hétfőn már felajánlottak a polgári körök számára két házat és egy telket.