Mániákusnak nevezte Gyurcsányt Kövér László

2006.09.14. 20:26
Soha nem volt annyira szükség arra, hogy a központi hatalom ámokfutásával szemben valamiféle ellensúly, korlátozó erő jöjjön létre; erre ad lehetőséget az október 1-jei önkormányzati választás - a többi között erről beszélt Kövér László csütörtökön Vácott, egy lakossági fórum előtt tartott sajtótájékoztatón.

A Fidesz választmányi elnöke kifejtette: ez a választás arról is szól, hogy van-e Gyurcsány Ferencnek felhatalmazása arra, amit most az országgal művel. "Meggyőződésem szerint nincsen, mert hazudott a kampányban, tehát csalással nyerte meg a választásokat, demokráciában pedig egy ilyen kormány illegitim" - fejtette ki a politikus.

E szerint arról is szól a szavazás, hogy az emberek jelezni kívánják a hatalomnak, hogy rossz irányba tereli az országot és kifejezésre szeretnék juttatni, hogy térjen vissza a konszenzuskeresés lehetőségéhez. Vagy ha erre nem hajlandó, akkor adja vissza a megbízatást azoknak, akiktől ezt csalással elnyerte 2006 tavaszán - mondta Kövér László.

A Fidesz politikusa Gyurcsány Ferencet egy olyan mániákus embernek nevezte, aki, ha rajta múlik, soha az életben nem hajlandó megválni a hatalomtól, nem ismeri el, hogy rajta kívül másnak is igaza lehet. "Márpedig ez önmagában nem demokratikus mentalitás" - utalt rá. Szerencsére az MSZP-ben még mindig maradtak egészséges, ennek a nemzetnek az érdekeit képviselni kész olyan erők, akik képesek saját választóik akaratát a párton belül érvényesíteni - mondta Kövér László.