Pozíciókat halmoz Orbán sztárembere

2006.06.27. 16:00
Egy a nyilvánosságtól következetesen elzárkózó soroksári autószerelő lett a Fidesz pártigazgatója. Orbán Viktor az utóbbi hónapokban egyre több feladattal halmozta el idei felfedezettjét, Kubatov Gábort, aki egyben a Polgárok Házának igazgatója is. A jövő héttől a Fidesz központi hivatala is a VIII. kerületi ingatlanba költözik.

Az Index információi szerint a pártelnököt ismerők már meglehetős rezignáltsággal fogadták, hogy Orbán ismét egyetlen emberre kezébe összpontosítja a párt legfontosabb ügyeit. A fideszes vezető ugyanis a mostani esethez hasonlóan már másokat is "sztárolt" a többiek rovására, hónapokig elhalmozva különféle feladatokkal. Az elmúlt hónapokban Kubatov Gábor, volt soroksári pártelnök futott be gyors karriert Orbánnal.

72 óra

Az egykori autószerelő az Egyesült Államokból importált "utolsó 72 óra" felelőseként lett titkos bizalmas a választási kampányban. Az amerikai mintára megszervezett a választási mozgósítási levezénylését a Soroksáron elért pártszervezési sikerei alapján bízták a Polgárok Háza igazgatói posztját is elfoglaló Kubatovra. A polgári köröknek otthont adó intézmény infrastruktúráját, és teljes önállóságát kihasználva a több ezer önkéntest mozgató akciót hosszabb ideig teljes titoktartás övezte a pártban. A vereség ellenére Kubatov továbbra is a pártelnök bizalmasa maradt, sőt először a Várhegyi Attila távozása után megüresedett kampányigazgatói, majd a pártigazgatói posztot is ráruházta.

Központ

A Fidesz kedden közleményben jelentette be, hogy július 1-től a Polgárok Házában működik tovább a párt központi hivatala, amely a párt adósságok miatt feladott Szentkirályi utcai bérelt székházból költözik az intézménybe. Az Index kérdésére a pártban egyelőre nem tudták megmondani, hogy a VIII. kerületi Visi Imre utcai Polgárok Házában a jövő héttől milyen apparátussal működik a párt, sőt azt sem, hogy a házat továbbra is Kubatov vezeti-e. Az ügyben Hende Csaba, a polgári körök egykori koordinátora nem volt hajlandó, Kontrát Károly, a szintén az épületben működő Demokrácia Központ vezetője pedig nem tudott felvilágosítást adni. A Polgárok Házában többszöri próbálkozásunkra sem vették fel a telefont.