Közlekedési káosz lesz szerdán

2007.11.21. 05:55
Útlezárásokra, torlódásokra lehet számítani szerdán egész nap Budapesten és az országban. Az eddigi adatok szerint 11 helyen lesz félpályás útlezárás az országban. Budapesten a Liga Szakszervezetek által meghirdetett tüntetés miatt korlátozzák a forgalmat, de a magyar-görög focimeccs miatt is lesznek lezárások.

A Liga Szakszervezetek demonstrációja miatt Budapesten nem lehet majd megállni szerdán reggel hattól este tízig az V. kerületben az Alkotmány utcában, a Miniszterelnöki Hivatal parkolójában, A Kossuth téren a Szalay utca és a Miniszterelnöki Hivatal parkolója között. Nem lehet majd parkolni a Zoltán utca és Szalay utca Kossuth térhez közelebbi szakaszain sem.

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az országban tizenegy helyen lesz szerdán az eddigi bejelentések alapján félpályás útlezárás. Ezek: a 26-os számú főúton, Kazincbarcikánál; a 84-es számú főúton, Kópházánál; a 33-as számú főúton, Tiszafürednél; a 4-es főút a 218-219-es kilométerei között; a 47-es főút 6-7 km-szelvényében; a 41-es főúton Nyíregyházán; Szombathelyen a Markusovszky Kórház és a Március 15. téri szakorvosi rendelő között; a 86-os főút 73-as kilométerénél; Veszprémben a Budapesti úton és a Kossuth utcában; a 71-es főúton Balatonfüreden és a 7-es főút 202-203-as kilométerei között.

Nem járnak reggel 6 óra és dél között a vonatok, 6 és reggel 8 között a Vasi Volán és a Körös Volán járatai sem. Mivel a tömegközlekedésben munkabeszüntetés lesz, a rendőrség óvatosságra inti az autóval közlekedőket. A várható nagyobb autósforgalom miatt a legtöbb helyen nehezebb lesz mindenfajta közlekedés. Az ORFK azt javasolja, hogy akinek nem elengedhetetlenül szükséges, ne induljon útnak. Aki mégis megy, számoljon hosszabb menetidővel. Ne csak hosszabb útra készüljenek, hanem az időjárásnak megfelelően felszerelkezve az esetleges hosszabb várakozásokra is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint nem csak a tüntetések miatt, hanem a magyar-görög mérkőzés miatt is lesznek forgalomkorlátozások a fővárosban. Szerda déltől tilos lesz megállni kocsival a Dózsa György út egy részén, a Thököly út és Ifjúság utca között. Az Ifjúság utcában sem lehet majd parkolni a Stefánia út és a Kerepesi út között. Egyirányúsítják szerda este 18 órától éjfélig a zuglói Ifjúság útjának egy szakaszát is.