Fürdőbérletet kaptak az SZDSZ-esek Lakostól

2007.02.08. 09:38
Több, egymástól független forrásunk is megerősítette, hogy az SZDSZ budapesti elnöke, Lakos Imre képviselővé választása után megajándékozta parlamenti frakciótársait egy-egy valamennyi budapesti fürdőbe érvényes bérlettel. Lakos érdemben nem kívánt nyilatkozni, de tagadta az ajándékozást.

Az SZDSZ budapesti elnöke, Lakos Imre fürdőbérlettel lepte meg a szabad demokrata frakció tagjait. Lakos, amíg parlamenti mandátumot nem szerzett, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Részvénytársaság felügyelőbizottságának tagja volt. A parlamenti képviselőség összeférhetetlen az fb-tagsággal, ezért a a liberálisok budapesti elnöke lemondott róla. Lakos egyébként a XI. kerület alpolgármestere is.

Az ajándék bérlet - ami Lakos céges búcsúajándéka lehetett - egész évre szól, és az összes budapesti fürdőbe érvényes. Ilyet használnak a fürdős cég ellenőrei is. Budapest összes fürdőjében érvényes bérlet egyébként nem létezik, civil fürdővendég ilyet nem vásárolhat.

Egyfürdős bérlet 200 ezer fölött

A társaság ügyfélszolgálatának tájékoztatása szerint csupán egy-egy fürdő látogatására jogosító éves bérletek vásárolhatók. A Gellért fürdőbe 245 ezer forintért lehet bérletet venni, a Rudasba 230 ezerért.

Lakos Imre az Index megkeresésére azt mondta, hogy nem pontosan így történt az ügy, de érdemben nem kíván erről nyilatkozni, illetve hogy nincs ilyen ügy, és ezért nem is kíván vele foglalkozni. Lakos nyilatkozata után megkérdeztünk több szabad demokrata politikust, hogy kaptak-e bérletet tartalmazó borítékot. A képviselők egy része megerősítette értesülésünket.

Megpróbáltuk megkérdezni a főváros fürdőtársaságának vezérigazgatójáttól, hogy ki kaphat ilyen, hivatalosan nem is létező VIP-bérletet, de Horváth Gábor egyelőre elérhetetlennek bizonyult.