Szilvásy és Gráf lemondott mandátumáról

2006.05.09. 17:03
Bár egyelőre csak sejteni lehet, hogy Szilvásy György és Gráf József a második Gyurcsány-kormány minisztere lesz, a találgatásokat erősíti, hogy most mindketten lemondtak listán szerzett parlamenti mandátumukról.
Az MSZP országos listájáról az Országgyűlésbe jutott Szilvásy György és Gráf József kedden lemondott mandátumáról, helyettük Szabó Lajos és Kránitz László lesz az MSZP-frakció tagja, közölte Nyakó István szóvivő az MTI-vel.

"Ahhoz a tevékenységhez, amelyet el fognak látni, nem kötelező országgyűlési képviselőnek lenni" - indokolta az MSZP szóvivő Szilvásy György miniszterelnöki kabinetfőnök és Gráf József földművelésügyi miniszter visszalépését. Mint mondta, a koalíciós tárgyalások végén kiderül, hogy a Szilvásy György milyen posztot tölt majd be. Bár a kormány szerkezetéről és a leendő miniszterekről hivatalosan még senki nem mond semmit, Gyurcsány volt cégtársa valószínűleg a "lebutított" kancellária vezetője lesz.

Gyurcsány a kampányban már egyértelművé tette, azt szeretné, ha Gráf József maradna az agártárca vezetője.

Nyakó István szeritn a költségvetési bizottság elnökeként már sokat bizonyított Szabó Lajos és Sopron szocialista képviselője, Kránitz László, ezért fontos, hogy a frakció tagjai legyenek.