Fideszes verte a fideszest

2006.03.01. 13:27
A mai magyar demokrácia kritikája az, hogy a sértett nem mer a nyilvánossághoz fordulni, annyira fél, állította Borhidi Attila, a Fidesz pécsi jelöltje, amikor két hete látleletet lobogtatva bejelentette, politikai okok miatt támadtak rá az egyik szórólapozó aktivistájára. A rendőrségi vizsgálat során kiderült, hogy az idős hölgy ellenfele korábban maga is Borhidi Attilának adta kopogtatócéduláját. A lépcsőházi lökdösődés helyszínén csak az áldozat nagyothalló barátnője volt MSZP-szimpatizáns.

Egy uránvárosi lépcsőházban bántalmazott egy férfi egy szórólapokat terjesztő idős Fidesz-aktivistát február közepén. A lökődés következtében a 72 éves hölgy keze eltört és egyéb sérüléseket is szenvedett.

Bemutatta a leletet

Játékpisztollyal a kampánycég ellen
Fegyverrel próbálták meg kirabolni a Fidesz kampányanyagait gyártó céget, állította a pécsi esettel szinte egyidőben a Magyar Nemzetben a hekkelés-vádra reagáló Rogán Antal Fidesz-kampányfőnök. Kiderült azonban, hogy a pesterzsébeti cég irodájába játékpisztollyal próbáltak meg behatolni. A cég vezetője az Indexnek azt mondta, hogy a "fegyver" az éjjeliőr és a támadók dulakodása után esett le, és maradt a helyszínen.
A Fidesz pécsi képviselőjelöltje, Borhidi Attila néhány nappal az eset után az országos sajtóban megjelent nyilatkozataiban politikai indítékúnak nyilvánította a támadást, mert szerinte a szórólapokon jól látható volt a párt logója, ráadásul a férfi azután lépett fel erőszakosan, hogy kiderült: a szórólapozó fideszes. A durvuló kampányt szimbolizáló eset kapcsán az ellenzéki jelölt azt állította, azért ő tett feljelentést és nyilatkozott a sértett helyett, mert a nő fél, és nem mer a nyilvánossághoz fordulni. Az eset súlyosságát Borhidi azzal bizonyította, hogy bemutatta a kartörés után felvett orvosi látleletet is. Borhidi egyébként a szerverbotrány kirobbanását követő napokban maga értesítette a Magyar Nemzetet, amely először számolt be a dulakodásról. A fideszes képviselőjelölt később MSZP-s ellenfelét, Szili Katalint is felszólította, hogy határolódjon el az esettől.

Borhidira tett

A tettest, a 46 éves K. Györgyöt még aznap előállították, ám ő már első vallomásában tagadta, hogy azért verte volna meg az idős hölgyet, mert a Fidesz szórólapjait terjesztette. K. György indítéka jóval egyszerűbb volt: nem szereti a szórólapokat, főleg nem a postaládákban. A tárgyaláson a férfi tagadta, hogy a falnak lökte volna a nőt és megütötte volna, bár azt elismerte, hogy sor került dulakodásra. A Pécsindex.hu információi szerint a rendőrségen az is kiderült, hogy K. György pár nappal korábban Borhidi Attila egyik kopogtatócédula-gyűjtőjének adta le ajánlószelvényét. Az eset egyetlen szemtanúja, az áldozat barátnője viszont MSZP szavazó, ráadásul vallomása sem feltétlenül perdöntő, ugyanis egyrészt nagyothalló, másrészt keveset látott a történtekből.

Az ügyben egyelőre nem volt ítélethirdetés, ehelyett a bíróság visszaküldte újabb bizonyítékok gyűjtése érdekében az ügyészségnek.