Szépen haladnak az M0-s híd építésével

2008.02.07. 16:11
Elkészült az új M0-ás híd középső, a Szentendrei-sziget feletti szakaszának a szerkezete, mondta az Inforádiónak Rapkay Kálmán, a Hídépítő Zrt. igazgatója. A Szentendrei Duna-ág felett márciusban, a Nagy Duna-ág felett pedig májusban ér össze a híd. A Nagy Duna-ág feletti szakasz építése "kritikus úton" van.

A vasbeton hídelemeket már legyártották, az utolsó, húszméteres szakasz a múlt héten készült el, a Szentendrei-sziget feletti, 560 méteres szakaszba már be is illesztették az utolsó elemet, mondta az Inforádióban Rapkay Kálmán, a Hídépítő Zrt. igazgatója.

A Szentendrei-Duna fölötti hídszakasz hat, egyenként nagyjából 100 méteres elemből áll majd, ebből négy már a helyén van, az ötödik a hónap végén kerül a helyére, az utolsót március végén helyezik el az építők.

A Nagy-Duna felett a híd egyik tartóoszlopa már elérte a végleges, 100 méteres magasságot, a második március végére készül el. Nézzen képeket az épülő hídról itt >>>.

Elmondta azt is, a híd építése az ütemterv szerint halad, így a tervek szerint augusztus végére átadhatják a forgalomnak. Rapkay Kálmán hozzátette, hogy a Nagy Duna-ág feletti szakasz építése kritikus úton van. Ez azt jelenti, hogy itt nincs tartalékidő, azaz ha ezeken a munkafázisokon csúsznak, akkor nem tudják tartani a végső határidőt.