Szeptember 20-án lesz a Magyar Charta tüntetése

2008.08.26. 18:48
Bár eredetileg - a meleg felvonuláson történtek miatt - szeptember 6-ára hívott össze Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ez erőszak ellen tüntetést, akkor csak a demonstrációt majdan szervező Magyar Charta alakul meg. A tüntetés szeptember 20-án lesz.

Szeptember 6-án lesz a Magyar Charta alakuló ülése - jelentette be Daróczi Dávid kormányszóvivő kedden Budapesten újságíróknak.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Vitányi Ivánnal közösen arról tájékoztatta az MSZP-frakciót, hogy a kormányfő júliusi bejelentését követően számos köztiszteletnek örvendő személy és civil szervezet jelezte, hogy szeretne részt venni, a Demokratikus Charta hagyományaira építve, a Magyar Charta életre hívásában - közölte a szóvivő, miközben az MSZP-frakció tanácskozásán a miniszterelnök szólalt fel.

Daróczi Dávid közölte: a miniszterelnök által eredetileg megjelölt időpontban, szeptember 6-án lesz a Magyar Charta alakuló ülése. Hozzátette: a tervek szerint a Magyar Charta demonstrációt hív össze, várhatóan szeptember 20-ra.

Arra a felvetésre, hogy korábban úgy volt, szeptember 6-án lesz nagygyűlés, Daróczi Dávid közölte: akkor az alakuló ülés lesz.

A melegfelvonuláson történt atrocitások után Gyurcsány Ferenc miniszterelnök július 6-án jelentette be, hogy a szélsőségek, az indulatok, az intolerancia elleni jogos nemzeti önvédelmet kezdeményez a Magyar Charta formájában, s gyűlést hirdetett szeptember 6-ra.