Menesztették a Millenáris Kht. ügyvezetőjét

2002.05.22. 07:42
Felmentették tisztségéből Berkecz Máriát, a kancellária tulajdonában álló Millenáris Kht. ügyvezető igazgatóját - írja a Magyar hírlap. Utódja Nagy Bernadett, a kormányváltás után megszűnő Országimázs Központ volt munkatársa lett. A Népszabadság úgy tudja, ezzel együtt kétmilliárd forinttal emelték a kht. alaptőkéjét.
Múlt szombaton - az ügyvezető Orbán-kormány utolsó napjainak egyikén - felmentették tisztségéből Berkecz Máriát, a MeH tulajdonában lévő Millenáris Kht. ügyvezetőjét. Utóda Nagy Bernadett, az Országimázs Központ volt munkatársa lett. Borókai Gábor kormányszóvivő a Magyar Hírlapnak megerősítette a személycserét, emegmlítve, hogy az eddigi ügyvezető közös megegyezéssel távozott. A Népszabadság információi szerint a váltással egyidőben kétmilliárd forinttal növelték meg a cég alaptőkéjét és egyúttal menesztették a felügyelőbizottságot.

A kht-t 2000 januárjában a Miniszterelnöki Hivatal alapította a II. kerületi Millenáris Parkban december 31-éig láthatói Álmok álmodói - Világraszóló magyarok című kiállítás megrendezésére és az ehhez kapcsolódó eseménysorozat lebonyolítására. Az intézményt több mint hétmilliárd forintért hozta létre a leköszönő kabinet.

A parkban a kiállítási csarnokok mellett egy tetárum és egy fogadóépület, valamint játszótér is helyet kapott, illetve itt található a Fidesz kampányát szervező Wermer András érdekeltségi körébe tartozó filmstudió is. A parkot némi késéssel tavaly decemberben Orbán Viktpor nyitotta meg. Az intézmény a választások napján a Fidesz, illetve az MDF választási központja volt.