Berkecz hatmillió forinttal és egy Mitsubishivel lóg a Millenárisnak

2004.04.30. 07:19
Megszületett a jogerős ítélet Berkecz Mária, a Millenáris Kht. egykori ügyvezetőjének munkaügyi perében, eszerint vissza kell fizetnie 6,4 millió forintot plusz a kamatokat, valamint vissza kell adnia szolgálati autóját - értesült a Népszabadság.
Berkecz Mária 36 havi végkielégítéssel (bruttó 21 milió forinttal), tízmillió forint hallgatási díjjal távozott posztjáról, és ehhez megkapta korábbi szolgálati autóját, egy Mitsubishi Galantot is.

Az ítélet jogerős

A munkaügyi bíróság első fokon arra kötelezte a volt ügyvezetőt: fizessen vissza 24 havi, jogalap nélkül kifizetett munkabért, a hallgatási díjat, s adja vissza a gépkocsit. A döntés ellen Berkecz fellebbezett.

A Népszabadság információi szerint a Fővárosi Bíróságon másodfokon is megszületett az ítélet, mely szerint Berkecz jogalap nélküli gazdagodás címen fizessen vissza 6,4 millió forintot plusz a kamatokat, valamint adja vissza az egykori szolgálati gépkocsit.

A Millenáris Kht. a napilap kérésére egyelőre nem erősítette meg a hírt, mint mondták, még nem kapták meg az írásos ítéletet. A bíróság sajtóreferense szerint addig nem adhatnak információt az ügyről, amíg nem kapják meg a felek az írásos ítéletet, utána is csak a fel- és az alperes engedélyével nyilatkozhat a bíróság.

A napilap szerint a Millenáris Kht. még nem kapta vissza sem a pénzt, sem az autót.