Új eljárás Molnár Csaba ellen

2005.10.13. 14:09
Új eljárás indul Molnár Csaba, a K&H ügy egyik volt nyomozója ellen, miután az ítélőtábla megsemmisítette a Fővárosi Bíróság felmentő ítéletét. A csütörtökön leszerelt rendőrnek azért kell újra bíróság elé állnia, mert néhány száz forintos ajándékokat fogadott el egy arab pénzváltótól, s az ügyészség szerint cserébe információkat adott a pénzváltónak.

Új eljárás indul Molnár Csaba alezredes ügyében, miután a Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön hatályon kívül helyezte az elsőfokú, felmentő ítéletet. Az elsőfokú eljárást a Nógrád Megyei Bíróságnak kell lefolytatnia Molnár Csaba ellen, aki az MTI-nek elmondta, hogy még a ítélethirdetés előtt benyújtotta leszerelési kérelmét a rendőrséghez.

Az első fokon eljáró Fővárosi Bíróság idén januárjában nem jogerősen felmentette a magas rangú rendőrtisztet a minősített vesztegetés, hivatali visszaélés és államtitoksértés vádja alól. A vád szerint Molnár Csaba 2003 nyarán, az Országos Rendőr-főkapitányság pénzmosás elleni osztályának vezetőjeként pár ezer forintos ajándékokért cserébe jogtalan előnyhöz juttatott pénzváltókat, államtitkokat, pénzmosásgyanús esetekre vonatkozó bejelentések adatait szolgáltatta ki nekik.

Az első fokon eljáró bíróság előtt egyébként egy szakértő úgy vélte, hogy az elfogadott fa tolltartó egy bizsu és a sütemény nem több ezer, hanem néhány száz forintos értéket képviselhet legfeljebb. A bírói testület most felülvizsgált indoklása az volt, hogy

Molnár Csaba, a K&H-ügy korábbi nyomozója benyújtotta leszerelési kérelmét az ORFK-hoz. Az ORFK-n megerősítették a leszerelés tényét, de részleteket nem árultak el. A nyomozó nem akar többet a rendőrségnél dolgozni, mivel - állítása szerint - azokkal az ügyészekkel kéne a későbbiekben együtt dolgoznia, akik most ellene vádat emeltek. Elmondása szerint döntése végleges. Az ellene folytatott bűntetőeljárás befejezése után jogi pályán akar elhelyezkedni, de részleteket nem árult el.