A 'nemesek' rátámadtak a fotósokra

2003.03.15. 13:44
Miközben Szili Katalin az Országgyűlés elnöke a Nemzeti Múzeum lépcsőjén arról beszélt, hogyan ünnepeljük jól a március 15-ét, a fujjolva demonstrálók egy csoportja rátámadt a fotósokra, később pedig egy idős embert kezdtek el szidni, mert kérdőre vonta őket, hogy miért fujjolnak.
Galéria
Tekintse meg galériánkat!
Szombat délben közjáték zavarta meg a Nemzeti Múzeum előtt tartott állami ünnepséget. A rendőrségnek is be kellett avatkoznia, mikor a "Petőfi nemmel szavazna" és az "EU-nem!" feliratú transzparensek alatt összegyűlt csoport rátámadt az őket fényképező fotóriporterekre.

Miközben az Országgyűlés elnöke beszélt, a mintegy 100 fős csoport folyamatosan fújjolt, árulózott és kommunistázott. Sok fotóriporter a transzparensekhez ment, hogy lefényképezze az ordítozó embereket. A magukat csak nemesek nevező demonstrálóknak ez nem tetszett, és szidni majd lökdösni kezdték a fotósokat.

Fotós provokátorok

Galéria
Tekintse meg galériánkat!
A "nemesek" azt kiabálták, nem járulnak hozzá, hogy lefényképezzék őket. Többen azt bizonygatták, hogy ezek "a fekete kabátos fotós provokátorok" a BRFK-nak fotóznak. A riporterek hiába bizonygatták, hogy a teljes magyar sajtót képviselik a Magyar Nemzettől a Szabadságig. Végül a rendőröknek kellett közbelépni, mikor már lökdösődés támadt.

Pár perccel később egy idős férfi ment a kiabálók közé, és a leghangosabbakat arra kérte, hogy "legalább március 15-én nem rombolják a nemzet egységét". A csoport tagjai "beépített szarkeverőnek" titulálták, és elkergették a férfit.

Magyarország nem csak alkalmazkodik

Szili Katalin ünnepi beszédében azt hangoztatta, hogy a modern Magyarországért vívott lankadatlan küzdelem máig sem ért véget. A házelnök szerint Magyarország nem csupán alkalmazkodik, hanem alakítani is képes az Európai Uniót és ezzel sajátosabbá, teljesebb tudja tenni az európai történelmet.