Az ügyészség bizonytalan a Weiszenberger-ügyben

2007.10.01. 17:49
Két hete van a Nemzeti Nyomozóirodának, hogy további adatokat gyűjtsön a Weisztenberer-ügyben. A kistérségi megbízottat az önkormányzati minisztérium jelentette fel, miután nyilvánosságra került egy rejtett kamerás felvétel, amin korrupt ajánlatot tett.

"Feljelentés-kiegészítést rendelt el az ügyészség a múlt héten nyilvánosságra került rejtett kamerás felvétellel kapcsolatban, mert nem állapítható meg egyértelműen, hogy történt-e bűncselekmény, és ha igen, akkor milyen" - mondta Morvai Attila, a Fővárosi Főügyészség szóvivője. A filmfeltévelen Weiszenberger László kiskunhalasi kistérségi megbízott arról beszél egy vállalkozónak, hogy kenőpénzért cserébe el tudja intézni, hogy sikeresen pályázzon a Miniszterelnöki Hivatalnál turisztikai támogatásra. Weiszenberger a filmfelvételen azt állítja, hogy egy minisztériumba kell visszavinnie a kenőpénz nagyobb részét a siker érdekében. Dicsekszik saját meggazdagodásáról, és azt is elmondja, hogy jó kapcsolatrendszerét Zuschlag Jánosnak köszönheti. Weiszenberger az MSZP önkormányzati képviselője volt a botrány kitöréséig Kiskunhalason.

A 2005-ben készült videófelvételt a Hír tévé mutatta be. A műsor hatására az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium feljelntést tett. Weiszenbergert azóta kizárták a kiskunlahasi szocialista fekciójából és felfüggesztették kistérségi megbízott állásából is. A felvételt már korábban elkezdte vizsgálni a Kecskeméti Nyomozó Ügyészség is, még a Zuschlag-ügy kapcsán bukkantak a kazettára egy Weiszenbergnél tartott házkutatáskor. Kecskeméten ismeretlen tettes nyomoznak is az ügyben, befolyással való üzérkedés miatt.