Orbán az imázsközpont helyén

2002.05.27. 19:31
Az Országimázs Központ Miniszterelnöki Hivatalban lévő irodáinak egy részét kapja exminiszterelnöki dolgozószobaként Orbán Viktor. A megszűnő imázsközpont hétfőn ki is költözött eddigi helyiségeinek harmadából. Orbán leendő irodáját az ügyvezető kormány a Parlament épületében kívánta elhelyezni, és ezért az Országgyűlés Hivatalának engedélye nélkül rohammunkában indították meg Boross Péter egykori miniszterelnök korábbi irodájának átalakítását.
Véglegessé vált, hogy Orbán Viktor nem saját tervei szerint az Országgyűlés épületében kap exminiszterelnöki irodát.

Orbán az imázsközpontban

A volt kormányfő számára az RTL Klub információi szerint a Miniszterelnöki Hivatalban alakítanak ki dolgozószobát. Orbán az Országimázs Központ irodáinak egy részét kapja meg. Az Index kérdésére Kertész Viktória szóvivő elmondta, hogy az imázsközpont hétfőn már ki is költözött eddigi hat helyisége közül kettőből. A megszüntetés előtt álló szervezet egyelőre nem kapott információt arról, hogy a többi helyiséget mikor kell elhagynia.

Orbán parlamenti tervei

Mint emlékezetes, az Orbán-kormány egyik utolsó döntésével a Parlament épületében kívánt irodát biztosítani Orbán Viktor számára. Bár Borókai Gábor, volt kormányszóvivő az Index kérdésre azt állította, hogy Boross Péter korábbi dolgozószobáinak modernizációját és felújítását az Országgyűlés költségvetési keretéből fedezték volna, ám kiderült: a T. Házban nem kötöttek erről szóló megállapodást a kormánnyal.

Tisztázatlan megrendelés

Az Index információi szerint a felújítási munkát végző cég alkalmazottait az Országgyűlés Hivatalának munkatársai felszólították, hogy igazolják, milyen jogcímen tevékenykednek az épületben. Miután a munkások nem rendelkeztek megfelelő meghatalmazással, a cégnek meg kellett szakítani az akkorra már előrehaladott átépítést. Bakos Emil, az Országgyűlés Hivatalának főigazgatója ezt követően kérdésünkre annyit mondott, hogy a munkálatokat az egyeztetés érdekében szüneteltetik.