Magyar kitüntetés az idősebb Bush-nak

2001.11.26. 12:09
Magyarország gazdasága jobban teljesít most, mint az amerikai gazdaság - jelentette ki újságíróknak idősebb George Bush volt amerikai elnök, a jelenlegi államfő édesapja, aki hétfőn Budapesten megbeszélést folytatott Mádl Ferenc köztársasági elnökkel.
George Bush örömét fejezte ki, hogy látogatásának már az első napján találkozhatott Mádl Ferenccel, és nagy megtiszteltetésnek nevezte azt, hogy kedden átveheti a nem hivatalban lévő külföldi államfőnek járó legmagasabb magyar kitüntetést, a Köztársasági Érdemrend Nagykeresztjét.

George Bush
A kitüntetéssel a magyar kormány George Bush-nak a hidegháború befejezésében, a békés rendszerváltozások elősegítésében és a magyar demokratizálódási folyamat előmozdításában játszott történelmi szerepét ismeri el.

Az exelnök az 1989-es magyarországi látogatása óta történt változásokra vonatkozó kérdésre válaszolva hangsúlyozta, hogy azóta Magyarországon kialakult "a szolid demokrácia, a vibráló politikai és gazdasági élet".

"Legutóbbi, elnöki látogatásom óta is egyértelmű a változás mind a gazdaság, mind pedig a politikai stabilitás tekintetében" - vélekedett George Bush, aki feleségével, Barbara Bush-sal érkezett Budapestre.