Disznótorosra várja az MSZP plakátarca pártja vezetőit

2004.12.08. 12:57
Lelkes szocialista aktivista szerepelt családjával az MSZP népszavazási plakátján. A másfél éve a szocialistákhoz csatlakozott asszony az Indexnek nyilatkozva nem titkolta politikai ambícióit, bár "addig még rengeteget kell dolgoznia". Bangóné "fizetsége" a plakátért az, hogy disznótoron láthatja vendégül pártja prominenseit.

A Csapatjátékosok budapesti találkozóján választotta ki a nagyobbik kormányzópárt a kabai Bangó Károlynét és családját a párt népszavazási plakátjához.

Gyurcsány kérésére

Ezen a találkozón az MSZP webje szerint a miniszterelnök megsimogatta az akkor már a kilencedik hónapban járó Ildikó pocakját, aki még aznap este megszülte harmadik gyermekét. "Viccesen szoktuk is mondani, a miniszterelnök megindította a szülést" - mesélte Ildikó, akinek nagy megtiszteltetés, hogy a szocialisták jóvoltából nyilvánosan vállalhatta politikai elkötelezettségét.

A népszavazás elmúlt, de Bangóné azóta is naponta kap gratuláló telefonokat. Csupán néhány kabai kérte rajta számon, milyen magyar is ő. Ildikónak erre az a válasza, hogy baloldali, keresztény magyar, akiknek legkisebb gyermekét éppen a népszavazás vasárnapján keresztelték meg.

Az asszony másfél éve csatlakozott a szocialistákhoz, és nem titkolja, hogy politikai ambíciói is vannak. Először két év múlva az önkormányzatnál próbálkozna, de addig még sokat akar dolgozni településéért.

#alt#
Forrás: mszp.hu

Közös disznóvágás a "fizetség"

Bangóné és családja nem kért és nem is kapott fizetséget a szereplésért, viszont a fényképezkedés után arra kérte az MSZP vezérkarát, hogy hadd láthasson vendégül három szocialista prominenst a hagyományteremtőnek szánt decemberi disznóvágáson. Korábban úgy tervezték, hogy az egyik szocialista alelnök lesz a disznóvágás díszvendége, de neki váratlan külföldi programja akadt, így még nem tudni pontosan, ki utazik Kabára.