A Fidesz szerint Kiss lemondásával csak elkezdődött a "történet"

2003.02.21. 16:33
Maradtak-e korrupciós ügyek "Kiss Elemér háta mögött" - tette fel a kérdést Pokorni Zoltán a kancellária miniszter lemondására reagálva. A fideszes politikus szerint a kormányfőnek minden korrupciógyanús ügyet ki kellene vizsgálnia. Pokorni arra is felhívta a figyelmet, hogy a Nemzeti Autópálya Rt. éléről csütörtökön menesztett László András éppen az álammal szemben védi Rácz Péter "főúttörőt" az ellene folyó vadászház-eladási perben.
"Megdöbbentőnek tartom, hogy a kormány második embere ilyen ügyekbe keveredett" - közölte Pokorni Zoltán.

Az ügyek láncolata

A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint világos, hogy a leleplezett korrupciós ügyek láncolata kényszerítette lemondásra Kiss Elemért, és helyes, hogy a miniszterelnök nem kívánta mentegetni a menthetetlent, megmagyarázni a megmagyarázhatatlant. Pokorni szerint azonban "a történet nem itt végződik, hanem itt kezdődik". Medgyessy Péternek magyarázatot kell adnia arra is, hogy a korrupt szerződéseket korábban miért nem tárta fel senki, illetve tisztázni kell, hogy milyen ügyek, szerződések maradtak "Kiss Elemér háta mögött".

Elhomályosított sasszem

Pokorni azt is furcsállotta, hogy miért a Nemzeti Autópálya Rt.-től az összefonódás miatt elbocsátott László András védi az állammal szemben Rácz Péter "úttörő urat" az ellene zajló vadászház-eladási ügyben. Ki az, aki elleplezte mindezt az elmúlt félévben, és "mi homályosította el Keller László sasszemét" - tette fel a kérdést a fideszes politikus. Pokorni úgy vélekedett, a miniszterelnöknek minden "korrupciógyanús szerződést" meg kellene vizsgáltatnia, példaként említette a Proware megbízását, a Gaming Kft.-t, valamint a Hattyúház-ügyet.