'Kíváncsi vagyok, mikor szakad le onnan'

2005.08.21. 22:00
Az ügyészség törvényesen és eredményesen járt el a K&H-ügyben folytatott vizsgálatán. Erről Polt Péter beszélt A szólás szabadsága című műsorban. A legfőbb ügyész igyekezett megcáfolni azt a szakértők és politikusok által hangoztatott véleményt, hogy az ügyészség nem járt el szakszerűen.

"Nincs takargatnivalónk a Kulcsár-ügyben" - mondta Polt Péter vasárnap este A szólás szabadsága című műsorban, ahol a legfőbb ügyészt a Kulcsár Attila kihallgatásáról készült, egy héttel ezelőtt ugyanebben a műsorban bemutatott videófelvétellel szembesítették.

A Legfőbb Ügyészség kiemelt ügyek osztálya belső vizsgálata szerint a kihallgatás törvényes és szakszerű volt. "Egy száznyolcvanhat órás kihallgatásnál nem venném magamnak a bártorságot, hogy minősítsem az ügyet" - utalt Polt arra, hogy a héten politikusok és szakértők is aggályosnak nevezték az ügyészség kihallgatási módszereit.

A legfőbb ügyész szerint a gyanúsított értekezhet ügyvédjével a kihallgatás alatt, mert ezt semmilyen törvény nem tiltja. "Más időket élünk, mint 15 évvel ezelőtt, a gyanúsítottaknak is vannak jogai" - mondta Polt Péter.

"Kíváncsi vagyok, mikor szakad le onnan" - mondta Kulcsár a kihallgatásán. Polt szerint a jegyzőkönyv nem, de a belső jelentés kitér erre a részletre. "A légkondicionálóra vonatkozik a megjegyzés, ami diszfunkcionálisan működött" - mondta.

"Nekem nem elég jó" - mondta az ügyész a kihallgatáson, ami a bírálók szerint arra utalhat, hogy koncepciós eljárásról van szó. "Szakmailag nem is értem, hogy ez miért kérdés - mondta Polt Péter. - Azért mondta ezt, mert ismerte az anyagot, Kulcsár vallomásait. Az, ami elhangzott, nem volt elég ahhoz, hogy jegyzőkönyvezzék."

Polt szerint az ügyészség magas színvonalon dolgozik, összevethető a nyugat-európai országok hasonló szervezeteivel. "Az ügyészség törvényesen és eredményesen járt el, mindent megtettünk azért, hogy a teljes brókerügyre fény derüljön" - mondta Polt.