Keller feljelentései egy elfektetett Kehi-jelentés miatt

2003.03.13. 18:36
Ismeretlen tettes ellen több feljelentést is tesz a közeljövőben Keller László közpénzügyi államtitkár, amiért az előző kormányzat idején "elfektették" a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal Postabank-jelentését. Keller bűnpártolásért és hűtlenkezelésért egyaránt feljelentést tesz. Tájékoztatása szerint a kormány határozata nyomán indult a vizsgálat és szintén a kabinet döntött úgy, hogy visszavonja a vizsgálat elrendeléséről szóló határozatát.
Több volt kormánytag is érintett lehet a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal, a Postabank konszolidációjával kapcsolatos jelentésének "elfektetésében" - tudta meg az Index. Keller László közpénzügyi államtitkár jelezte, az Orbán-kormány idején kezdett vizsgálódni a Kehi a Postabank ügyében, a vizsgálatot az Orbán-kabinet egyik határozata rendelte el. Keller szerint, miután elkészült a jelentés-tervezet, a kabinet gyorsan visszavonta korábbi határozatát, a dokumentumot pedig titkosították.

Keller László jelezte: több volt kormánytag is megkapta a jelentés-tervezetet, melyben részben a konszolidációt, részben pedig a követelés-kihelyezéseket ellenőrizték. Keller szerint a dokumentum nyilvánvaló törvénysértéseket tárt fel, amiért feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen. A politikai államtitkár szintén ismeretlen tettes ellen eljárást kezdeményez bűnpártolásért is, mert a dokumentum birtokába jutottak sem tettek semmit a visszaélések megszüntetéséért, illetve az esetleges büntetőjogi felelősség megállapításáért.