Jelöljön saját elnököt!

2005.02.24. 15:14
Drága választópolgárok!

Sorsdöntő heteket él a nemzet: rosszul sikerült Kinizsi Ottó lakásfelújítása, Fresh Andi testőre már megint nem terhes, Mádl Feri bácsi pedig legutóbbi írországi útján Finnországba képzelte magát, ezért egy szál mobiltelefonba öltözve, nyírfaággal a kezében érkezett Mary McAleese elnökasszony estélyére, ahol vodkát és alanyi jogon járó fogorvosi kezelést követelt.

Tennünk kell valamit.

Az első két sorskérdésben Ön remélhetőleg nem kompetens, köztársaságielnök-ügyben azonban miért ne hallatná a hangját? Mádl Ferenc megbízatása augusztus negyedikén lejár, az utódját valamikor május vége táján fogják megválasztani, így az ország politika iránt érdeklődő szelete már most remegve találgatja, hogy a Törvényhozó Hatalom ismét egy kopaszodó bácsikát választ, vagy végre eljött a kölykös lobonccal rendelkező Delhusa Gjon ideje.

Bennfentes körökben naponta merülnek fel az újabb nevek. Az MSZP kicseszésből tényleg Orbán Viktort jelöli? Esetleg befuthat a magyarság három szomorú eszmeáramlatát - szocializmus, nemzetieskedés, kiskosztüm - bravúrosan egyesítő Szili Katalin? Vagy akkor már inkább Zorán? A Legfelsőbb Politikai Körök információnk szerint még bizonytalanok, mert nincs olyan jelölt, aki a mindkét nagy, illetve egy kicsi politikai tömbben elfogadhatóan népszerű és mégsem a pornóiparban dolgozik. Hiába parlamenti hatáskör az elnök megválasztása, Ön most komolyan befolyásolhatja a hatalmi játszmákat, ha megnevez egy épkézláb jelöltet. Gondolkodjon el, ismer-e olyan 35 évnél idősebb, választójoggal rendelkező magyar állampolgárt, aki alkalmas lenne erre borzalmasan unalmas, de kétségkívül veretes feladatra. Ha igen, a nevet küldje el erre a mailcímre, maximum egymondatos indoklás kíséretében.

Az Önök legnépszerűbb jelöltjeinek listáját kiegészítjük saját tippjeinkkel, aztán egy lekáderezős-szavaztatós játék keretében kiválasztjuk az Index három jelöltjét. A neveket álruhás munkatársunk homárvérrel felírja a Mágnáskert étterem étlapjára, így az perceken belül el fog jutni a Legfelsőbb Kormánykörökbe.

Jó keresgélést!