Petárdával rémisztgették az SZDSZ-t

2006.04.01. 13:53
Petárdával akarta ijesztgetni az SZDSZ-t "valami balek", jelentette be Kuncze. A pirotechnikai eszközt legálisan birtokolhatja magánszemély is. Péntek óta hivatalosan sincs terrorveszély.

Sorozatpetárdákat akartak robbantani ismeretlenek az SZDSZ kampányközpontjánál, a Liberálisok Házánál szombat hajnalban, jelentette be Kuncze Gábor. Mint mondta, az ötven-hatvan petárdából álló láncot "valami balek" helyezhette el "ijesztgetési szándékból".

A petárdát reggel nyolckor, a tűzszerészeti vizsgálat során találták meg. A kanócot meggyujtották, de befulladt. Ha végig égett volna, 50-60 nagy durranást lehetett volna hallani a környéken.

A sorozatpetárdát a rendőrség bizonyítékként lefoglalta, Kuncze azt nem tudja, hogy indítanak-e eljárást ismeretlen tettes ellen, mert a petárda legális típus volt, magánszemély is birtokolhatja.

Kuncze szerint a petárda is bizonyítja, hogy egyre többen érzik, pártján múlhat a választás.

Az elmúlt napokban a szlovák titkosszolgálatok ingformációi alapján tervezett magyarországi robbantásokról közölt adatokat a Nemzetbiztonsági Hivatal. Az országgyűlés titkosszolgálati bizottságának pénteki meghallgatása után azonban Tóth András titkosszolgálati államtitkár is elismerte, hogy "olyan jelzés nem áll rendelkezésre", amelyek alapján a hétvégi politikai rendezvényeket veszély fenyegetné, sőt a kampány későbbi eseményein nincs terrorfenyegetés.