A második forduló után tárgyalják a K&H-ügyet

2006.04.07. 10:03
Az iratismertetésnél tart Schönthal Henrik ügye - derül ki a Népszava pénteki cikkéből. Schönthalt a K&H-botránnyal hozták összefüggésbe korábban, s a lap szerint ugyan a rendőrség nem nyilatkozik, de állítólag mindössze gondatlanságból elkövetett pénzmosással vádolják majd meg a vállalkozót. A K&H-ügy első tárgyalási napját május harmadikára tették.

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) várhatóan pár nap múlva küldi el a vádemelési javaslatot Schönthal Henrik ügyében. A küldemény címzettje természetesen az ügyészség, amely ezután emelhet vádat a vállalkozó ellen, akit több cég kapcsán emlegettek a K&H-botrányban - írja a Népszava.

Schönthal a hírek szerint a Balmoral és a Montrade nevű off-shore vállalkozásokon keresztül kapcsolódott az ügyhöz, de egyelőre nem tisztázott, hogy mivel is vádolják pontosan.

Emelkedhet a vádlottak száma a K&H-ügyben

Ha az NNI siet, akkor a K&H-ügyben a vádlottak listája a korábbi 21-ről 22-re emelkedhet, Schönthal ugyanis a korábbi vádemelés után hazatért - önként - Magyarországra, így őrizetbe vétele után ellene is megindult a rendőrségi eljárás.

Ha a Népszava információi igaznak bizonyulnak, akkor "csak" gondatlanságból elkövetett pénzmosással vádolják meg Schönthalt. Eszerint Schönthal nem tudott azoknak a pénzeknek az eredetéről, amelyeket a számlájára utaltak.

Az ügyben az Index megkereste Horváczy Emesét, a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivőjét is. Ő csupán annyit erősített meg lapunknak, hogy Schönthal esetében zajlik az iratismertetés, azt pedig nem kommentálta, hogy valóban gondatlan pénzmosás miatt küldenének vádemelési javaslatot az ügyészségnek.